26 / 04 / 2024

Moskova'nın Ormanın İçindeki Şehir projesi tasarlandı!

 Moskova'nın Ormanın İçindeki Şehir projesi tasarlandı!

Rusya'nın başkenti Moskova, artan nüfusa karşı kendini hazırlıyor. Önümüzdeki yıllar içinde Moskova'yı, iki katına çıkaracak proje belli oldu



Rusya'nın başkenti Moskova'da 11 milyonluk nüfusun önümüzdeki 10 yıl içindeki artışı göz önüne alınarak imar planı hazırlandı. Başkenti iki katına çıkaracak plan doğrultusunda bir yarışma düzenlendi. Yarışmanın birincisi, İngiliz ve ABD'li mimarların tasarladığı ‘Ormanın İçindeki Şehir’ projesi oldu.


Projede orman içine, yapay göl ve su yollarının çevresine kurulmuş yeni bir bölge görülüyor.


Moskova’yı iki kat büyütecek projeyle, şehrin daha fazla yatırım alması ve uluslararası şöhretini artırması amaçlanıyor.


 Moskova nın Ormanın İçindeki Şehir projesi tasarlandı!


‘Ormanın İçindeki Şehir’ adlı projeyle kurulacak yeni bölgede, 1.7 milyon kişiye ev sağlanması planlanıyor. Bu bölgede kurulacak iş merkezlerinde ise kamu, eğitim ve ticaret alanlarında çalışacak 800 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.


Uluslararası bir jüri tarafından seçilen proje, Capital Cities Planning Group (CCPG) tarafından tasarlandı. CCPG; Londra merkezli peyzaj mimarlığı şirketi Gillespies, kentsel tasarım uzmanları ile ünlü John Thompson & Partners ve uluslararası mühendislik danışmanlığı şirketi Buro Happold’dan oluşuyor.


Kazanan projeyi tasarlayan isimlerden, John Thompson & Partners’ın Başkanı John Thompson, “Yaptığımız proje, Moskova’nın büyümesi için, içinde gerekli hizmetleri bulunduran, karbonsuz, ulaşım merkeze alınarak tasarlanan, ormanın içine ve göl kenarına kurulmuş bir kentsel düzenleme olacak” dedi.

NTV


Geri Dön