17 / 04 / 2024

Mresco, Esenyurt'a iki yeni projeyle girdi!

Mresco, Esenyurt'a iki yeni projeyle girdi!

Kuveyt merkezli Mresco Türkiye, Esenyurt'ta iki adet rezidans projesi inşa ediyor. Projelerden Dizayn Residence 2016'nın sonunda teslim ediliyor.




Kuveyt merkezli Mresco Türkiye, Esenyurt'ta iki adet rezidans projesi inşa ediyor. Projelerden Dizayn Residence 2016'nın sonunda teslim ediliyor.


Türkiye pazarına 2008 yılında giren Kuveyt merkezli Mresco Türkiye, Esenyurt'ta iki adet rezidans projesi geliştiriyor. Esenyurt'ta hedeflerini büyüten şirket, bu bölgede yeni projeler geliştirmenin yanı sıra var olan projelerde toplu alım yapmayı da planlıyor. Firmalarının Esenyurt'ta yapımı devam eden iki projesi olduğunu söyleyen Mresco Türkiye CEO'su Oya Zingal," İnşaatını sürdürmekte olduğumuz iki adet rezidans projemizde toplam 156 adet konut ve 10 adet ticari birimimiz bulunmakta" dedi. 

Yatırım değeri 26 müyon lira olan Dizayn Residence ve Venüs Residence projelerindeki daire tiplerinin 2+1 ve 3+1 olduğunu söyleyen Oya Zingal, dairelerin tamamının ebeveyn banyolu olduğunu belirtti. Zingal, Dizayn Residence'nin 2016 yılı sonunda, Venüs Residence'nin ise 2017 sonunda teslim edileceğini açıkladı. 


Yükselen bölgelerdeki projelerin avantajlarına da değinen Oya Zingal,"Yükselen bölgelerin farkında olmanın en büyük avantajı arsa fiyatları henüz çok artmadan arsa temin etme şansı yakalayabilmeniz. Arsa fiyatları ve büyüklüğü emsallerine kıyasla düşük olunca bu durumun konut fiyatlamasına birebir yansıması oluyor. Ayrıca, gelişmekte olan bölgeleri radarlarına alan yatırımcılar henüz topraktan ev alarak ta ciddi kara geçme şansına sahip oluyor. Bu da bize daha hızlı satış ve finansman avantajı sağlıyor" dedi. 

Esenyurt yükselen bölgelerin başında 


Esenyurt'un İstanbul'un yükselen bölgelerinin başında olduğunu ifade eden Oya Zingal, "Tüm inşaatçılar ve yatırımcılar olarak hepimiz farkındayız. Bu bağlamda bizde şu an Esenyurt'ta inşaatları devam eden projelerimizin tamamlanmasını bekliyoruz, Esenyurt'ta yeni bir projeye başlamakla birlikte var olan projelerin bazılarından toplu alım yapmak gündemimizde" diye konuştu. 

Piyasalar düze çıktı Sektörün durumuyla ilgili görüşlerini de paylaşan Oya Zingal şöyle konuştu: "Piyasaların düze çıkması bizim içimizi rahatlatırken yatırımcılar için de mutlak bir avantaja dönüştü. İnşaat sektörü için konuşmak gerekirse son iki yıla baktığımız zaman en iyi konut alım zamanını yaşıyoruz. KDV indirimi ve düşük faiz oranları yatırımcılara cesaretlendirdi. Ev alma niyeti olan tüm vatandaşlarımızı bu zamanı değerlendirmesini ve elini çabuk tutmasını tavsiye ediyorum."

1.3 milyar dolar portföy büyüklüğüne sahip


Kuveyt merkezli Murabahat Real Estate Solutions, 1.3 milyar dolar portföy büyüklüğüne ve 600'a yakın çalışana sahip. Grubun gayrimenkul dışında, perakende, gıda ve İT sektörlerinde yatırımları bulunuyor. Şarm el Şeyh ve Kuveyt'te tatil köyleri, Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Türkiye'de ofisleri var. Gayrimenkul'deki en büyük yatırımı Mekke'deki Hajar(Hacer) Tower. Dubai'de bir kule inşa ediyor. Murabahat Real Estate Solutions, Türkiye pazarına 2008'de Mresco Türkiye ile girdi ve Hacer Tower dairelerinin satışıyla tanındı. Hacer Tower kuleleri müşterilerinin Umre ve Hac ibadetini yerine getirmelerini sağlamak üzere konumlandırılmış.



Dünya Sektörel



Geri Dön