25 / 04 / 2024

MTA mühendisleri kazada hayatını kaybetti!

MTA mühendisleri kazada hayatını kaybetti!

MTA'da görevli 3 jeoloji mühendisini taşıyan arazi aracı, karpuz yüklü kamyonla çarpıştı. Arazi aracında bulunan 3 mühendis ve şoför öldü



Maden Tetkik Arama Enstitüsü'nün (MTA) Marmara Bölgesi'nde yaptığı arazi taramasında görevli 8 ekipten biri, dün sabah Yalova'dan görev bölgeleri olan İznik'e gitmek üzere yola çıktı. 09.45 sırlarında Orhangazi-İznik karayolunun 9'uncu kilometresindeki Üreğil köyü mevkisine geldiklerinde, ekibi taşıyan Kenan Gördeli'nin kullandığı arazi aracı, karşı yönden gelen Halit Kahraman'ın kullandığı karpuz yüklü kamyon ile çarpıştı. Arazi aracında bulunan jeoloji mühendisleri Mehmet Duru (52), Selma Ceylan Yıldız (31) ve Taylan Hakan (26) ile sürücü Kenan Gördeli olay yerinde öldü. İtfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışmasıyla hurdaya dönen araçtan çıkartılabilen cesetler morga kaldırılırken, MTA yetkilileri hastaneye gelerek, jandarma ve savcıdan bilgi aldı.

'ÖNÜME KIRDILAR'

Hız yaptığı iddia edilen ve gözaltına alınan kamyon sürücüsü Halit Kahraman, karşıdan gelen arazi aracının sürücüsünün, sol tarafta bulunan akaryakıt istasyonuna girmek için birden direksiyonu kırıp kendi şeridine geçtiğini öne sürdü. Kazada ölen jeoloji mühendislerinden Taylan Hakan ile Selma Ceylan Yıldız'ın geçtiğimiz yıl göreve başladığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.
Sabah/TUNA ÇAM 


Geri Dön