19 / 04 / 2024

Mücahit Ören: İnşaat alanında halka arz olabilir

Mücahit Ören: İnşaat alanında halka arz olabilir

İhlas Gazetecilik (Türkiye Gazetesi), yeni halka arzlara hazırlanıyor



Sermayesinin yüzde 33'ü halka açılan ve dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başlayan İhlas Gazetecilik (Türkiye Gazetesi), yeni halka arzlara hazırlanıyor. 
 
İhlas Gazetecilik'in ana hissedarı İhlas Yayın Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı ve İhlas Holding Genel Müdürü Mücahit Ören, grup bünyesinde inşaat ve pazarlama alanlarında yeni halka arzlar düşündüklerini ve bunu 2 yıl içinde gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

İhlas Gazetecilik (İHGZT) hisseleri Borsa'da dün 1,65 lira baz fiyattan işlem görmeye başladı. Hisseler ilk gün yüzde 2,42 primle ile 1,69 liradan başlarken, günü yüzde 15,1 artışla 1.90 TL tavan fiyattan kapattı. Türkiye Gazetesi'nin hisselerinin işlem görmeye başlaması dolayısıyla düzenlenen törende değerlendirmelerde bulunan İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ören, şirketlerin İMKB'ye gelmesinin bir özgüven göstergesi olduğunu, Türkiye Gazetesi'nin de kendine duyduğu özgüvenle burada olduğunu söyledi. Ören, "Yeni halka arzlar düşünüyoruz. Holding olarak özellikle inşaat sektöründe iddialıyız. İnşaat ve pazarlama alanlarında halka arz olabilir. Bu yıla yetişmesi zor. İki sene içinde gerçekleşebilir." dedi. İhlas Gazetecilik'in halka arzının şirketin büyüme planlarına katkı yapacağını vurgulayan Ören, özellikle tiraj ve reklam gelirlerinde artış beklediklerini söyledi. Türkiye Gazetesi'nin halka arzından elde edilecek gelire ilişkin ise Ören, geliri faaliyette oldukları sektörlerdeki yatırımların büyütülmesinde kullanacaklarını kaydetti.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan da, başladıkları halka arz seferberliğinin, konjonktüre rağmen iyi gittiğini, bu yıl 7 halka arz gerçekleştirildiğini, haziran sonuna kadar 10'un üzerine çıkılabileceğini söyledi. Yıl sonunda 25-30 arasında halka arz gerçekleştirilebileceğini ifade eden Erkan, ikinci 6 aydan daha umutlu olduklarını kaydetti. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray ise İhlas Gazetecilik'in önümüzdeki dönemde başka bir halka arz ile Borsa'nın kapısını çalmasını istediklerini söyledi.

İhlas Gazetecilik yetkilileri, arzla ilgili daha önce yaptıkları açıklamada, şirketin 2009 sonu itibarıyla 250 milyon lira bilanço büyüklüğü, 87 milyon lira ciro, 143 bin tiraja sahip olduğunu; tiraj ve reklam gelirlerindeki artışla yıllık yüzde 20 büyüme hedeflediklerini açıklamıştı. İhlas Holding, medya, inşaat, pazarlama-üretim, sağlık-turizm olmak üzere 4 ana grupta faaliyet gösteriyor. Grubun ayrıca İhlas Kolejleri ile İhlas Genel Antrepoculuk adı altında yatırımları var. Grup bünyesinde İhlas Holding İhlas Ev Aletleri, İhlas Gazetecilik ve Kristal Kola İMKB'de işlem görüyor.
Zaman


Geri Dön