19 / 04 / 2024

Mudanya 12 Eylül caddesi araç trafiğine tekrar kapatıldı!

Mudanya 12 Eylül caddesi araç trafiğine tekrar kapatıldı!

Mudanya belediye binasının da içinde bulunduğu 12 Eylül Caddesi Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi'nin ( UKOME ) kararı ile araç trafiğine kapatıldı.



Mudanya Belediyesinin 19.08.2014 tarih ve 207 sayılı yazılı kararını değerlendiren UKOME Kurulu, 12 Eylül caddesini tamamen araç trafiğine kapattı. 

İtfaiye, Ambulans, Kamu araçları ve lojistik hizmet veren araçlar dışında 12 Eylül Caddesi'nı araç trafiğine kapatma kararı alınırken. Mütareke Evi Muzesi'nın çevresinin rahatlatılması yönünde gelen taleplerde değerlendirilmiş oldu. Yapılan çalışma ile çok önem verdikleri Mudanya Mütareke Müzesi'nin önündeki araç keşmekeşinin de önüne geçmiş olduklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 'Barışın imzalandığı Mütareke Binamızın da görkemini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz' dedi. 

"Halka alan yaratmak amacındayız" Yapılan uygulama ile halkın yürüme alanlarını da genişlettiklerini belirten Türkyılmaz. 'Bu sayede caddede faaliyet gösteren esnaf da belirlenen alanlar içerisinde masa ve sandalyelerini koyabileceklerdir" dedi. 


Mudanya Gürses


Geri Dön