19 / 04 / 2024

Mudanya BUSKİ hizmet binasının temeli atıldı!

Mudanya BUSKİ hizmet binasının temeli atıldı!

Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya’ya kazandırılan BUSKİ Mudanya Şube Müdürlüğü, 112 Acil Servis İstasyonu ve Altıntaş futbol sahasının açılışlarını gerçekleştirdi, Altıntaş Hizmet Binası’nın temeline de ilk harcı attı.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya’ya kazandırılan BUSKİ Mudanya Şube Müdürlüğü, 112 Acil Servis İstasyonu ve Altıntaş futbol sahasının açılışlarını gerçekleştirdi, Altıntaş Hizmet Binası’nın temeline de ilk harcı attı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’nın incisi Mudanya’ya kazandırılan BUSKİ Mudanya Şube Müdürlüğü, 112 Acil Servis İstasyonu ve Altıntaş futbol sahasının açılışları ile Altıntaş Hizmet Binası’nın temel atma töreni de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törenlerde yaptığı açıklamalarda, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle Bursa’nın tüm ilçelerini buluşturduğunu vurguladı. Bursa’ya hizmetin kendisi için bir onur olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Türkiye, hızla gelişiyor ve kalkınıyor. Vatandaşlarımızın güvene ve istikrara değer verdiğini biliyoruz. Bursa’da Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Gelişim ve kalkınma devam edecek, bu ülkede Türk Bayrağı dalgalanmaya devam edecek. Dünyanın en hızlı kalkınan kentleri arasında Bursa 4. sırada yer aldı. Yaşam kalitesi açısından binlerce kent arasında 48. sırada yer alan Bursa, Türkiye’de de en hızlı kalkınan kentlerde ilk sırada… Türkiye, dünyaya örnek oluyor, olmaya da devam edecek” diye konuştu.


MUDANYA’YA BUSKİ HİZMET BİNASI

Başkan Altepe, Bursa’ya duyduğu sevgiyi hizmetleriyle gösterdiğine dikkati çekerek, “Bursa’da doğal güzelliklerinden tarihine dek her alanda gelişme için yerel yönetimler yoğun şekilde çalışıyor. Altyapıda ise Bursa’nın gözbebeği olan BUSKİ’nin bir hizmet binasını da Mudanya’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Mudanya BUSKİ hizmet binasının özelliklerini anlatan Başkan Altepe, “Bir su şehri olan Bursa’nın su yönetimi hem şehrimizin sağlığı hem de diğer şehirlere örnekliği bakımında kusursuz olmalı. Bu hassasiyetle Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, şehrimizin her geçen gün artan nüfusuna paralel olarak artan içme, kullanma ve endüstriyel su ihtiyaçlarını karşılamak için doğru ve yerinde stratejiler uygulayarak Bursa’nın su yönetiminde üzerine düşen sorumlulukları layıkıyla yerine getiriyor. Göreve geldiğimizden bu yana içme suyu hatları, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarında önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Bursa’nın hemen bütün derelerinde temizlik çalışması yapıldı, yeni su depoları devreye alındı, yeni tesislerin çalışmaları devam ediyor. Kısacası sağlıklı bir çevre ve sağlıklı bir yaşam hedefiyle yeni arıtma tesislerini hizmete almaya hazırlanıyoruz. BUSKİ’nin Mudanya’daki önemli bir boşluğu dolduracak olan hizmet binası ise 400 metrekare taban alan üzerinde toplam 1200 metrekare inşaat alanıyla 3 katta hizmet verecektir” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, konuşmasının ardından BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ bürokratlarıyla birlikte açılışını yaptıkları hizmet binasını gezdi.

Başkan Altepe, daha sonra Bursa İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi Mudanya 112 Acil Servis İstasyonu’nun açılışını gerçekleştirdi. Bursa’nın sağlıkta da örnek olduğuna işaret eden Başkan Altepe, “Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurucusu da olan Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşıma hedefindeyiz. ‘Önce insan, önce sağlık’ fikriyle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bursa’nın yıldızı hizmetlerimizle parlıyor. Marka şehirlerle güçlü bir Türkiye’yi oluşturuyoruz. Mudanya’da daha yapacak çok işimiz var. Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’da 112 acil servis istasyonlarının 9.’sunu Mudanya’ya kazandırdık” diye konuştu.

Başkan Altepe, sağlıklı ve huzurlu kent Bursa’nın ihtiyaçlarında diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışıldığına da değinirken; törene katılan Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, hizmetleriyle ilçelere de değer katan Başkan Altepe’yi tebrik etti. Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında acil sağlık hizmetleri istasyonlarından 9.’sunun Mudanya’da yapıldığını belirtti. Bu istasyonların sayısını 20’ye çıkararak tüm ilçelerin sağlık sorunlarına çözüm olmayı hedeflediklerini anlatan Akan, Başkan Altepe’ye desteklerinden ötürü teşekkür etti. Mudanya 112 acil servis istasyonu, 120 metrekare tek katlı betonarme yapıdan oluşuyor. İstasyonda, kapalı ambulans otoparkı ve dinlenme alanları bulunuyor. Çevre düzenlemesiyle birlikte 240 günde tamamlanan istasyon, Mudanyalılardan da tam not aldı.

Başkan Altepe, Mudanya’daki hizmet yağmuru törenlerinin son durağında Altıntaş’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Mudanya’nın Altıntaş Mahallesi’nde inşa edilen hizmet binasının temeline ilk harcı atan Başkan Altepe, daha sonra da Altıntaş Futbol Sahası’nın açılışını gerçekleştirdi. Protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe, futbol sahasının ilk penaltı atışını da yaptı.

Altıntaş Mahallesi Muhtarı Hüseyin Bayram, mahallenin beklentilerine kulak veren Başkan Altepe’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Altıntaş Mahallesi sakinleri de yoğun ilgiyle karşıladıkları Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, uzun yıllardır yapılması beklenen futbol sahası ve hizmet binasının kendilerini çok sevindirdiğini dile getirdi. Altıntaş Futbol Sahası, 3000 metrekare sentetik çim yüzeyden oluşuyor. Saha çevresine korkuluk imalatları da yapılarak halkın hizmetine sunuldu. Altıntaş Hizmet Binası da 550 metrekare taban alanına projelendirildi. Binada 215 metrekare kapalı alan, 300 metrekare açık düğün salonu ve çok amaçlı salon yer alıyor. Mutfak ve gelin odası gibi 150 metrekarelik düğün salonu ek ünitelerinin de bulunacağı binada ayrıca muhtarlık ve sağlık merkezi alanları da yer alacak.



Milliyet 




Geri Dön