19 / 03 / 2024

Mudanya İskelesi tümüyle büyükşehirin!

Mudanya İskelesi tümüyle büyükşehirin!

Bursa ile İstanbul arasında kesintisiz, konforlu ve ekonomik deniz ulaşımının sağlanması hedefiyle 2013 yılında başlayan BUDO seferleri ile eski hareketli günlerine dönen ve her gün yüzlerce yolcunun uğrak yeri haline gelen Mudanya İskelesi, artık tümüyle Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.




Bursa ile İstanbul arasında kesintisiz, konforlu ve ekonomik deniz ulaşımının sağlanması hedefiyle 2013 yılında başlayan BUDO seferleri ile eski hareketli günlerine dönen ve her gün yüzlerce yolcunun uğrak yeri haline gelen Mudanya İskelesi, artık tümüyle Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Hatırlanacağı üzere 1950’li yılların yapısı olan ve devlet imkanlarıyla yapılan Mudanya Betonarme İskelesi Bakanlar Kurulu’nun 12 Ekim 2015 tarihli kararı ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü de 20 Mayıs 2016’da söz konusu iskelenin Büyükşehir Belediyesi’ne kesin devrini yapmıştı. Bu iskeleye ek olarak 1970’li yıllarda yapılan ve halen BUDO gemilerinin kullandığı Arabalı Vapur Yanaşma Yerinin de Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili somut adımlar atılmıştı. Bakanlar Kurulu’nun 19 Ekim 2016 tarihli ek kararı ile Arabalı Vapur Yanaşma Yerinin de Büyükşehir Belediyesi’ne devri kararlaştırılmıştı.


Tümüyle Büyükşehir’in

Söz konusu kararla ilgili işlemlerin tamamlanmasının ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü yetkilileri sabah saatlerinde iskeleye gelerek alanın devir işlemlerini yaptı. Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Bebek, Büyükşehir bürokratları ve bakanlık bölge müdürlüğü bürokratları arasında imzalanan tutanakla bu alanın da Büyükşehir’e kesin devri yapılmış oldu. İskelenin devir süreci hakkında bilgi veren Sahil Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Bebek, “Betonarme İskelenin kesin devri Mayıs ayında yapılmıştı. İskelenin bütünlüğünün sağlanması açısından arabalı vapur yanaşma yerinin de Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi yönünde Bakanlar Kurulu geçtiğimiz ay ek bir karar almıştı. Bu karar uyarında çalışmaların tamamlanmasının ardından bu alanın da kesin devri yapılmış oldu. İskele tümüyle Büyükşehir Belediyesi yönetiminde hizmetlerine devam edecek. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön