16 / 04 / 2024

Mudanya Montanya Evleri'nde icradan 220 bin TL'ye satılık konut!

 Mudanya Montanya Evleri'nde icradan 220 bin TL'ye satılık konut!

Mudanya İcra Müdürlüğü, Montanya Evleri'nde bulunan konutu 220 bin TL'ye satacak. Satış, 31 Temmuz Salı günü 10:00-10:10 saatleri arasında yapılacak



İlan şöyle;


T.C. MUDANYA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

DOSYA NO: 2012/150 Talimat ÖRNEK NO: 27*

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


İpotekli olup satılmasına karar verilen taşınmazın açık artırma suretiyle satışı yapılacaktır.


TAPU KAYDI: Bursa ili, Mudanya ilçesi, Halitpaşa Mahallesi, cilt/sayfa no: 13/1204, ada: 1281,  parsel: 1, yüzölçüm: 6.311,10 m2, ana taşınmaz nitelik: arsa, Blok: A3, kat: 1, bağımsız bölüm 3, bağımsız bölüm, arsa pay/payda: 1080/37866, bağımsız bölüm nitelik: mesken olan taşınmazın 


İmar Durumu: Taşınmazın 1/1000 ölçekli imar planında önlemli alan 2. Ayrık nizamda 2 kat. 6,50 m. İmar yüksekliği, TAKS: 0.30 KAKS: 0,60, ön bahçe mesafesi 5 m, yan bahçe mesafesi 3,00 m plan yapılanma şartlarıyla kayıtlıdır.


Hali hazır durumu: Taşınmaz Mudanya İlçesi merkezine yaklaşık, 1 km, denize yine yaklaşık 600 m mesafede, tali ve rampa bir yol ile ulaşılan, ilçe merkezine nazaran hakim yükseklikli bir muhitte, Montanya evleri olarak tanınan sitedeki 7 bloktan biri olan 2 katlı andıç bloğun, zemin katı üzerindeki 1. Katın 3 nolu dairesidir. Dairede döşemesinde açılan dahili merpenle bir alt kattaki 1 bağımsız bölüm nolu daire ile birlikte dubleks olarak kullanılmakla birlikte, 30.06.2000 tarih ve 11/26 nolu ruhsat eki mimari projesinde görüldüğü ve tapu kaydından anlaşıldığı üzere dubleks olmayan normal bir dairedir. Daire giriş holü, gece holü, salon, 3 oda, banyo, mutfak, tuvalet ve iki adet balkondan müteşekkildir. Salon ve oda döşemeleri laminat parke, ıslak hacim döşemeleri seramik, duvarlar saten boya, ıslak hacim duvarları seramik, tavanlarda kartonpiyer, mutfak tezgah alt ve üst dolapları MDF kaplamalı, tezgahı mermer, dış kapı ahşap, iç kapılar Amerikan, pencereler PVC doğrama, banyoda klozet, duşa kabin, Hilton tipi lavabo, kalorifer tesisatı döşenmiş, doğalgaz kapıda ancak içeri alınmamış, yaklaşık 120 alanda, deniz manzaralıdır. Yapı yaşı yaklaşık 15'dir. Çevresinde yüksek katlı binalar yer almakla birlikte sitenin iki katlı özgün yapısı taşınmazın değerini artırıcı bir faktör olduğu bilirkişilerce tespit edilmiştir. Taşınmazın tamamının Muhammen bedeli 220.000,00 TL olup X bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır.

İİK. 127. Mad. Göre Satış ilanın Tebliği: Adresleri tapu kaydında mevcut olmayan ve tebliğ imkansızlığı nedeniyle tebligat yapılamayan alakadarlara işbu satış ilanı tebliğ yerine kain" olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


Satış Gün ve Saatleri: Birinci satış günü 31.07.2012 tarihinde, saat 10:00-10:10 arasında Adim

Bahçesi Çay ocağı önü Mudanya adresinde

İkinci Satış Günü: 10.08.2012 tarihinde aynı yer ve saatte,


Satış şartları:


1-Birinci artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa er çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40’nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya BU miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir, ihale damga vergisi, tapu harç ve masrafları ile mevzuatın öngördüğü oranda K.D.V. ihale alıcısına aittir. Tellaliye harcı ve Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133. maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.


5-Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaktır. başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/150 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


31.05.2012

(İİK m.126)


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

BN: 36573



İlan için tıklayın



Geri Dön