29 / 03 / 2024

Mudanya Sahil Projesi'nde düğüm çözüldü!

Mudanya Sahil Projesi'nde düğüm çözüldü!

Kamu İhale Kurumu tarafından onaylanan ihalenin itiraz üzerine Danıştay tarafından iptal edilmesiyle imalat süreci duran Mudanya Sahil Projesi, mahkeme kararı doğrultusunda yüklenici firma değişiminin ardından kaldığı yerden devam edecek.




Kamu İhale Kurumu tarafından onaylanan ihalenin itiraz üzerine Danıştay tarafından iptal edilmesiyle imalat süreci duran Mudanya Sahil Projesi, mahkeme kararı doğrultusunda yüklenici firma değişiminin ardından kaldığı yerden devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, KİK tarafından onaylanan ihale kapsamında devam eden çalışmaların, başka bir firmanın itirazı üzerine Danıştay kararı ile durdurulduğunu ancak yeni firma ile sözleşme imzalanmasının ardından çalışmaların hızlı bir şekilde devam edeceğini söyledi.


Her alanda marka kent olabilmek için Bursa’nın sahip olduğu tüm değerleri en iyi şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm pastasından aldığı payı artırabilmek için kültür turizmi ve dağ turizminin ardından sahil turizmi çalışmalarına da hız verdi. Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı’nı da içine alan yaklaşık 110 kilometrelik sahil bandını her bölgenin yapısına özel projelerle turizme açmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultusunda en önemli çalışmayı Mudanya sahilinde başlatmıştı. Kamu İhale Kurumu tarafından onaylanan ihale kapsamında Mudanya İskelesi ile Mütareke Binası arasında kalan 1 kilometrelik alanda deniz içi imalatlar ve çevre düzenlemesi yapılır, ihaleye katılan bir firmanın itirazı üzerine konu yargıya taşınmıştı. İtirazı değerlendiren Danıştay, Kamu İhale Kurumu’nun kararını iptal ederek, ihalenin itirazı yapan firmaya verilmesine hükmetti.


Çalışma kaldığı yerden devam edecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın sahil kenti kimliğini öne çıkarmak için tüm sahil bandında önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, Mudanya projesinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Kamu İhale Kurumu’nun onayladığı ihalenin ardından yüklenici firmanın çalışmalara başladığını ve önemli bir mesafe kat edildiğini dile getiren Başkan Altepe, “Çalışmalar sürerken, ihaleye katılan başka bir firma, Kamu İhale Kurumu’nun kararına itiraz edip, konuyu yargıya taşımıştı. Konuyu inceleyen Danıştay, KİK kararını iptal edip, ihalenin itiraz eden firmaya verilmesine karar verdi. Konu yüklenici firma değişimidir. Bu karar doğrultusunda biz de yeni firma ile sözleşme imzalayıp, çalışmaları kaldığı yerden devam ettireceğiz. Kısa sürede sözleşmeyi imzalayıp, Mudanya’nın kaderini değiştirecek projeyi bir an önce tamamlamak istiyoruz” dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön