28 / 03 / 2024

Mudanya'nın imar planı değişecek!

Mudanya'nın imar planı değişecek!

Mudanya Belediye Meclisi'nin aralık ayı olağan toplantısında imar planı değişikliğiyle ilgili teklif oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı, bundan böyle parsel parsel plan değişikliği olmayacağını söyledi.



Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkanlığında toplanan meclise Mudanya'nın yeni imar planı damgasını vurdu. Dairelerin meclise havaleli tekliflerinin görüşüldüğü toplantıda Mudanya'nın yeni anayasası olarak bilinen yeni imar planı ele alındı. 


Başkan Hayri Türkyılmaz, meclis üyelerinden bu konuda destek istedi. İmar ve Şehircilik Miidürlüğü'nün meclise havale ettiği plan tadilatı tekliflerinin görüşüldüğü sırada söz alan Türkyılmaz, bundan böyle kamu ihtiyacı olmadığı sürece parsel parsel plan değişikliği olmayacağını söyledi. 


Muhalefet üyelerinin, "Plan değişikliği zaman alır. İmar komisyonunu by pass ederiz" yönündeki itirazlarını da değerlendiren Türkyılmaz, ortak akılla hazırlanacak değişikliğin en kısa sürede bitirileceğini ve kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyledi. 


Türkyılmaz, "İmar planı bir kez hazırlanacak ve bir daha asla değişiklik olmayacak. Herkesin hakkı hukuku korunacak" diye konuştu. İmar planı değişikliğiyle ilgili Başkan Türkyılmaz'ın teklifi oybirliği ile kabul edildi. 


Bursa Hakimiyet




Geri Dön