19 / 04 / 2024

Mudo 21 yeni mağaza açacak!

Mudo 21 yeni mağaza açacak!

Cirosunu 2017 sonunda 850 milyon TL'ye çıkarmayı hedefleyen ev dekorasyon ve hazır giyim perakende markası Mudo, ilk kez uygulanacak gelir paylaşım modeli ile büyüyecek. Şirket, en az 21 yeni mağaza açacak




Cirosunu 2017 sonunda 850 milyon TL'ye çıkarmayı hedefleyen Mudo, ilk kez uygulanacak gelir paylaşım modeli ile büyüyecek. Şirket, en az 21 yeni mağaza açacak

 

Ev dekorasyon ve hazır giyim perakende markası Mudo, 50’nci yılında yeni bir model ile büyüyecek. Yurtiçinden 1.100, yurtdışından ise 240’ın üzerinde bayilik müracaatı aldıklarını söyleyen Mudo Onursal Başkanı Mustafa Taviloğlu, ilk kez uygulayacakları yeni modelde müracaatlar arasında mağazası kendilerine ait olan kişiler ile gelir paylaşım modeli ile büyüyeceklerini açıkladı. Bu kapsamda bu yıl 4 yurt içi mağazası açacaklarını dile getiren Taviloğlu, Azerbaycan ve Kıbrıs ile başlayarak yurtdışına da açılacaklarını dile getirdi. Mudo’nun Tuzla’daki 36 bin metrekarelik depo ve ofis merkezinde basın mensupları ile bir araya gelen Taviloğlu, önümüzdeki yıl ise yurtdışında 6 mağaza açmak istediklerini kaydetti. 


Depoda sanat galerisi 


Taviloğlu, ayda bir kez mutlaka uğradığı tesisin kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti. Günde 300 ile 500 arasında sevkiyat yapılan tesiste hem müşteri hem de mağaza sevkiyatının gerçekleştirildiği bilgisini paylaşan Taviloğlu, 15 milyon dolara mal olan depo ve ofis kompleksinde aynı zamanda sanat eserlerini de sergilediklerini anlattı. Yemekhaneden tuvaletlerine kadar her alanda 330’dan fazla eserin sergilendiği tesiste ekim ayından itibaren bir de sanat galerisi açılacak ve 6 ayda bir farklı koleksiyonların sergileneceği galeri halka açık olacak. 


Mudo CEO’su Barış Karakullukçu toplantıda 2013 yılına dair verileri paylaştı: “2013’te 363 milyon TL ciro elde ederken satış alanımız 100 bin metrekareye, depolama alanı 40 bin metrekareye ulaştı. Faaliyet kârı yüzde 69 arttı. Gelirlerin ise yüzde 60’ı hazırgiyim, yüzde 40’ı ise Mudo konsept ürünlerinden oluştu. 4.7 milyon ziyaretçiye 575 bin adet ev aksesuarı, 581 bin adette hazırgiyim ürünü sattık.” 2014’te ise 425 milyona TL ciroya ulaşmaksteklerini anlatan Karakullukçu, 2017 hedefl erini ise şöyle aktardı: “2017’de 10 tane Mudo konsept, 5 hazırgiyim mağazası yurtdışında , 6 mağaza da yurtiçinde açmayı planlıyoruz.”


Yeni bir döneme girdi kadro % 70 değişti


Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu ve Mudo CEO’su Barış Karakullukçu (solda) Mudo’nun sonbaharda yeni bir marka çıkararak farklı bir konsept geliştireceğini açıkladı. Karakullukçu, kadronun yüzde 70 oranında değiştiğini belirterek yeni bir döneme girdiklerini anlattı. Ömer Taviloğlu da 2013’ün verimlilik, bu yılın ise gelişim yılı olduğunum altını çizdi.



Dünya



Geri Dön