28 / 03 / 2024

Mudurnu'da üç yıldızlı termal otel yaptırılacak

Mudurnu'da üç yıldızlı termal otel yaptırılacak

Bolu ili Mudurnu ilçesi Babas Kaplıca Birliği, mülkiyeti kendine ait arsayı termal otel yaptırmak üzere kiralayacak



Gürçam Köyü Kaplıca üstü mevkiinde bulunan 220 metrekarelik ve 3 bin 846 metrekarelik iki arsa kiraya verilecek. Toplam alanı 4 bin 66 metrekare olan arsaların ihalesi kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek. Yap işlet devret modeli ile yaptırılacak olan otel asgari 80 yatak kapasiteli ve üç yıldızlı olacak.

İhale 18 Mayıs 2010 Salı günü, saat 14.00'da, Bolu ili, Mudurnu ilçesi, Hükümet Binasındna gerçekleşecek.


Detaylı bilgi için tıklayınız

--

Bolu'nun Mudurnu İlçesinde bulunan Babas Kaplıca Birliği, Gürçam Köyü Kaplıca üstü mevkinde bulunan 2 adet parselde, en az
80 yatak kapasiteli ve 3 yıldızlı termal otel yerinin, 35 yıl süreyle kiralanması ve yapım işini ihaleye çıkardı.

Buna göre mülkiyeti Babas Kaplıca Birliğine ait, Gürçam Köyü Kaplıca üstü mevkinde tapunun, 1 ve 2 numaralı parsellerinde kayıtlı, toplam 4 bin 66,80 metrekare 2 adet taşınmaz, ihaleyi alan yatırımcı tarafından birleştirme ve yola terk işlemi (imar uygulaması) yapılması şartı ile yap, işlet, devret modeli kapsamında turizm amaçlı olarak yaptırılacak.

Asgari 80 yatak kapasiteli ve 3 yıldızlı termal otel yeri kiralama ve yapım işi, özel veya tüzel kişiler için, Kültür ve Turizm Bakanlığından 3 yıldızlı Termal Otel İşletme Belgesi ve Sağlık Bakanlığından termal kaplıca belgesi alınarak işletilmek üzere yerli ve/veya yabancı girişimcilere 35 yıllığına kiraya verilecek.

İhale, 18 Mayıs 2010 tarihinde saat 14.00'de kapalı teklif usulü ile Mudurnu İlçesi Hükümet Binasında yapılacak.

Yıllık muhammen kira bedeli 7 bin 466,40 lira olarak belirlenen ihalede, yerli ve yabancı girişimcilerin yatırım alanına ilişkin toplam yatırım bedelinin yüzde 3'ü oranında hesaplanmış olan 89 bin 596,80 lira tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

Girişimciler tekliflerini en geç 17 Mayıs 2010 tarihinde saat 17.00'ye kadar Babas Kaplıca Birliği İhale Yeterlilik Komisyonu Başkanlığına verecekler.

Bu arada 1 ve 2 numaralı parsellerin birleştirme ve yola terk işlemleri, ihaleyi alan yatırımcı tarafından yapılacak.

Ayrıca parseller üzerinde mevcut atıl otel ve kaplıca binası bulunduğundan, atıl otelin ve kaplıca binasının yıkımı ve yıkıntının kaldırılması ihaleyi alan yatırımcı tarafından yapılacak bu iş için idareden herhangi bir ücret talep edilmeyecek.
AA


Geri Dön