24 / 04 / 2024

Muğla Devlet Konuk Evi'nin değeri 20 milyon TL!

Muğla Devlet Konuk Evi'nin değeri 20 milyon TL!

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Karacasöğüt köyü yakınlarındaki Okluk koyunda bulunan Devlet Konuk Evi 17 yıldır kullanılmıyor



21 yıl önce Cumhurbaşkanlığı Yazlığı olarak inşa edilen ve bugünkü değerinin 20 milyon TL civarında olduğu belirtilen Devlet Konuk Evi'nde 2 memur ile 20 asker görev yapıyor.

ÖZAL YAPTIRDI
Marmaris'in Okluk koyunda kızılçam ormanları arasında, yatçıların "İngiliz Limanı" olarak adlandırdığı mavi turun uğrak merkezi Okluk koyunda 32 dönümlük arazi üzerine kurulu, bir iskeleye sahip 230 metrekarelik tek katlı, 4 odası ve 1 salonu bulunan konutun yapım talimatı, 1989'da dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından verildi. Özal, tatillerini Gökova Körfezi'nin en güzel noktalarından birine bakan bu konutta yaptı. Zaman zaman yabancı devlet adamlarını da burada misafir eden Özal, 1993 Nisan'ında hayatını kaybedince, Okluk'taki konut da sessizliğe gömüldü. Özal'ın çok sevdiği yazlık, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hiç kullanılmadı. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer 2005 yılında Denizcilik Festivali için Marmaris'e geldiğinde sadece 10 dakikalığına ziyaret etti. Abdullah Gül de Cumhurbaşkanı olduğundan bu yana yaz tatilleri için Güney Ege'de mavi tur yapmayı tercih etmesine rağmen Okluk'a uğramadı. Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB), Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurarak, konuk evinin iyileştirilip, yabancı devlet başkanlarına da açılmasını istedi. GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz, Cumhurbaşkanlığı'nın isteği dikkate alıp, proje hazırladığını belirterek, "Umarız, çalışma çabuk tamamlanır, köşk, turizmimiz ve tanıtımımıza katkı sağlar. İnanıyorum ki birçok yabancı devlet başkanı burada tatil yapmak için can atacaktır" dedi.

2 MEMUR, 20 ASKER
Cumhurbaşkanlığı'na ait konut 17 yıldır orada kimse kalmamasına rağmen yine de hem karada hem denizde alınan güvenlik önlemleriyle sıkı koruma altında tutuluyor. Konut yakınlarında kurulan karakolda 20 asker görev yapıyor. Konutta Cumhurbaşkanlığı kadrosundan iki de memur bulunuyor.
Sabah/Adem Ülker


Geri Dön