26 / 04 / 2024

Muğla Kayaköy ören yerindeki kiliselerin restorasyonu TBMM'de!

Muğla Kayaköy ören yerindeki kiliselerin restorasyonu TBMM'de!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Kayaköy ören yerindeki kiliselerin restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı..



Muğla Kayaköy ören yerindeki kiliselerin restorasyonu TBMM de!


CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Kayaköy ören yerindeki kiliselerin restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Aldan sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Fethiye'de en çok ziyaret edilen ören yerlerinden olan Kayaköy'de bulunan Aşağı Kilise ve Yukarı Kilise, ziyaretçilerin can güvenliği olmadığı ve restore edileceği gerekçesiyle dört yıl önce ziyarete kapatılmıştı. Ancak, geçen sürede restorasyon çalışması yapılmadı ve kiliseler hala kapalı durumdadır.


Açık oldukları dönemde, her yol ortalama 50 bin kişinin ziyaret ettiği ifade edilen kiliseler şu anda metruk haldedir. Kiliselerin ne zaman restore edileceği ve ziyarete açılıp açılmayacağı bilinmiyor.


Aldan'ın soruları


1. Kayaköy'deki Aşağı Kilise ve Yukarı Kilise'nin bakımsızlıktan yıkılmak üzere olduğu ifade edilmektedir. Bu iki tarihi yapının yıkılmaması için ne gibi tedbirler alınmıştır.


2. Restorasyon için ödenecek ayrılmadığı, dolayısıyla restore edilip edilmeyeceğinin belli olmadığı yönündeki iddialar doğru mudur?


3. Kayaköy kiliselerinin restorasyonu için ödenek ayrılmış mıdır? Ayrıldıysa ne kadar tutarında ödenek ayrılmıştır?


4. Kayaköy'deki Aşağı Kilise ve Yukarı Kilise ne zaman restore edilip hizmete açılacaktır?




Geri Dön