28 / 03 / 2024

Muğla Menteşe TOKİ Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Muğla Menteşe TOKİ Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Muğla Menteşe İlçesine TOKİ tarafından yapılacak olan 1106 konutun ihalesinin gerçekleştirildiğini belirterek, konutların yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağını söylediler.



Konutların 700 gün içerisinde tamamlanarak konut sahiplerine teslim edileceğini ifade eden Ak Parti Muğla Milletvekili Özyer ve Öztürk "Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Muğla'nın Menteşe ilçesi Emirbeyazıt Mahallesi'nde inşa edilecek 1.106 konutun ihalesi yapıldı. 27 Nisan'da gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca 3 cami ve 32 ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer almıştır. Zemin + 4 kat ve zemin + 5 kat gibi farklı yüksekliklerde inşa edilecek konutların 28'i 1 +1, 770'i 2+1, 308'i de 3+1 olarak planlanmıştır" dedi. 


Ak Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, yatırım planlamasında yer alan Muğla'ya yönelik yatırımların teker teker ele alınarak, hizmete dönüştürülmeye başladığını bildirdi. Ak Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk "Yapımı devam eden yatırımların tamamlanarak, hizmete açılmasıyla Muğla ilimiz daha da gelişecek. Üretime, istihdama, eğitim ve sağlık alanına önemli katkılar sağlayacak. Hemşerilerimizle beraber el ele vererek, Muğlamıza ve ülkemize hizmet amacıyla çalışıyoruz. Menteşe ilçemize yapılacak olan 1106  TOKİ  konutunun hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz." şeklinde konuştu. 


Gerçek Fethiye Gazetesi



Haber Muğla Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Muğla'nın Menteşe ilçesine yapılacak olan 2'inci etap TOKİ ihalesi geçtiğimiz gün yapıldı. Bin 106 konutun yapılacağı 2'inci etap TOKİ evleri için kayıt başvurusunun Haziran ayı içerisinde yapılacağı öğrenildi. 


Bin 106 Konut Yapılacak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Muğla'nın Menteşe ilçesi Emirbeyazıt Mahallesi'nde inşa edilecek bin 106 konutun ihalesi yapıldı. 27 Nisan'da gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca 3 cami ve 32 ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor.Zemin + 4 kat ve zemin + 5 kat gibi farklı yüksekliklerde inşa edilecek konutların 28'i 1+1, 770'i 2+1, 308'i de 3+1 planında tasarlandı. Bin 106 konutun yapılacağı 2'in etap TOKİ kayıklarının başvurusunun Haziran ayı içerisinde yapılacağı öğrenildi.


Muğla Gazetesi




Haber Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca Muğla'nın Menteşe ilçesinde yapılacak olan 1106 konutun ihalesi yapıldı. Konutların 700 gün içerisinde teslim edileceği bildirildi. 




Habertürk Egeli


 


Haber Muğla Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla merkezde dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak ikinci etap TOKİ ihalesinin gerçekleştiğini söyledi. 


AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla genelinde takip edilen TOKİ ihaleleriyle ilgili bilgi verdi. Amaçlarının kentte konut sahibi olmayan dar gelirli vatandaşlara bir anahtar kazandırmak olduğunu söylen Öztürk, şöyle konuştu:


"Muğla merkezde uzun zamandan beri takip ettiğimiz ikinci etap TOKİ konutlarının ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. İhale kapsamında 1100'den fazla konut sahiplerini bekliyor olacak. Muğla'mızın uzun zamandır beklediği bir projeydi. İnşallah Haziran ayında yer teslimi yapılarak başvurular başlayacak. Özellikle hasretle bekleyen vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun."


Kentin turistik ilçeleri Marmaris, Bodrum ve Fethiye'de de çalışmaların sürdüğünü belirten Nihat Öztürk "Ben hiçbir yerde TOKİ yapılmasın diye istek görmedim. Ancak Özellikle Marmaris ve Bodrum ilçelerimizde yapılmasın diye bir takım kampanyalar yürütülüyor. TOKİ'ler büyük yüksek binalar ve kentin dokusuna aykırı olarak gösterilmeye çalışılıyor. Bunu bir çok kez açıkladık. Buradan bir kez daha açıklamak istiyorum. Biz Özellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de planladığımız projeleri tamamen o bölgenin mimari yapısına ve dokusuna uygun projeler olarak tasarlıyoruz. Tüm bunlara rağmen halen buralarda farklı algılar yaratmaya çalışıyorlar. Bizler elimizden geldiğince dar gelirli vatandaşlarımızın, ev sahibi olamamış ve bunu umutla bekleyen vatandaşlarımızın ev umutlarını yeşertmek için projelerimize devam edeceğiz. Nasıl Muğla'da ikinci etaba başladıysak. Turistik ilçelerimizde de bu süreci tamamlayacağız. Şu an yerlerle ilgili görüşmeler devam ediyor. Kısa sürede sizler aracılığıyla müjdeyi vatandaşlarımıza vereceğiz" dedi.




Muğla Yenigün Gazetesi


Geri Dön