16 / 04 / 2024

Muğla'da 9. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali gerçekleşti!

Muğla'da 9. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali gerçekleşti!

Ortaca ilçesinde bu yıl 19'uncusu düzenlenen Tarım, Çevre ve Turizm Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.Belediye binası önünden bando eşliğinde başlayan yürüyüş, pazar yerinde sona erdi.



Muğla'da 9. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali gerçekleşti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, burada yaptığı konuşmada, festivalin 19 yıldır devam etmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.


Bir festivali bu kadar uzun devam ettirmenin kolay olmadığını anlatan Gürün, şöyle konuştu:


"Bu festival niye yapılıyor? Amaç olarak bir bakıma bağ bozumu. Okullar bitiyor, insanları buluşturmak bir araya getirmek, hemşehrilik duygularını artırmak, onlara güzel 5 gün geçirtmek için yapılıyor. Aynı zamanda tarım, çevre, turizm ve kültürle ilgili değerlerimizi ortaya oymak, farkındalık yaratmak ve onları geliştirmek geleceğe taşımak için yapılıyor."


Festivalin açılış törenine, CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.


Törenin ardından festivale katılanlar yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.


- Kıraç, konser verdi


Festival kapsamında sanatçı Kıraç, konser verdi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Kıraç, konser sonunda sevenleri tarafından uzun süre alkışlandı.


Kıraç'a Belediye Başkan Vekili Mehmet Kuş tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.


 Festival, 26 Haziran'da sona erecek.


AA


Geri Dön