19 / 04 / 2024

Muğla'da altyapıya 300 bin TL harcandı!

 Muğla'da altyapıya 300 bin TL harcandı!

Muğla'da altyapı çalışmalarından sonra kilit parke çalışmaları da tamamlanan Atatürk Caddesi'nde trafik başladı. Kentte, Kanal Yolu köprüsü yıkılarak daha geniş bir köprü yapıldı. İşte ayrıntılar...



Muğla'da altyapı çalışmalarından sonra kilit parke çalışmaları da tamamlanan Atatürk Caddesi'nde trafik akışı başladı. 


İçme suyu hattı yenileme çalışmaları sebebiyle bozulduktan sonra belde belediyesinin kapanarak ilçe ve büyükşehir belediyesinin kurulması gibi süreçlerden geçen Atatürk Caddesi, son olarak ilçe ve büyükşehir belediyeleri arasındaki yol paylaşımını bekledi. Yol paylaşımıyla Seydikemer Belediyesinde kalan 2 bin 648 metre uzunluğundaki Atatürk Caddesi'nde ekipler, yolu imar planına göre genişletti. 


Kanal Yolu köprüsü yıkılarak daha geniş bir köprü yapıldı ve ardından yaklaşık 300 Bin TL'lik maliyetle altyapı yağmur suyu drenaj hattı döşendi. Üst yapısı ile ilgili yapılması düşünülen sıcak asfalt çalışması kanalizasyon hattının henüz olmaması ve içme suyu hattında oluşan problemlerin sıklıkla arıza vermesi sebebiyle askıya alındı ve yola tamiratı kolay olan kilit parke döşenmesi geçildi. 


6 Metrelik Yol 15 Metre Oldu


Yer yer 6 metre genişliğe kadar düşen yol, yapılan genişletme çalışmaları ile 15 metreye çıktı. Yola yapılması düşünülen kaldırım ise 40'ın üzerindeki elektrik direğinin yerinin değişmesini gerektireceğinden ve bunun da mevcut birçok eve tehlike arz edeceğinden elektrik firmasının hatları yer altına alacağı tarih olan 2016'nın son aylarına ertelendi. Kaldırımın olmaması sebebiyle muhtemel yaya kazalarını hesap eden Seydikemer Belediyesi, yaya ve bisikletliler için yolun her iki tarafında plastik delinatörlerle kaldırım payı bıraktı.


Atatürk Caddesine 45.000 M2'lik Parke


Atatürk Caddesindeki alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Seydikemer Belediyesi İnşaat Teknikeri Hasan Karayılmaz, "Atatürk Caddesi hem Geriş burnu Mahallesinin ana yolu hem de ilçe merkezini şehirlerarası karayoluna bağlantı yolu. Yol, imarda 15 metre genişliğinde ve yola aşağı yukarı 45 bin metrekare civarında parke döşenmiştir. 45 Bin metrekare parkenin içinde Savcı Selim Kiraz Caddemizde vardı. 


Buda okul yolu olduğundan aciliyet arz ettiğinden dolayı Savcı Selim Kiraz Caddesini de ihaleye kattık. Geriş burnu bağlantı yolu ve Savcı Selim Kiraz Caddesinin tabanına, yağmur suyu drenaj kanalı yapıldı. Drenaj kanalları 500lük ve 300lük korege boru ile yapılmıştır. Aşağı yukarı 70 kusur tane de rögar yaptık. 


Altyapıya 300 Bin TL Harcandı


Toplam alt yapı maliyeti 300 Bin Lira civarı ve üst yapı için de 45 Bin metrekare kilit parkenin yanı sıra 6 Bin metrekare civarı bordür döşenmiştir. Burada yol çok güzel odu ama sıkıntımız şu: Kaldırım yapamadık. Kaldırım yapamama sebebimizde elektrik direklerinin alınamaması, almamama sebebi de eski binaların fazla olması. Elektrik direklerini evlere sıfır yaklaştırılmıyoruz. Mevcut eski binalarımız var, kenara çeksek 49 tane elektrik direğimiz var. 49 tane elektrik direğini kenara çekmeye çalışsak tamamı kaldırımda kalacak. Bu seferde kaldırımın hiçbir hükmü kalmıyor. Şu anda düz yaptık kenarları da delinatörlerle kaldırım olarak bölündü. 

Kaldırım ve Bisiklet yolu olarak kullanılabilecek. 2016 sonuna doğru AYDEM'in elektrik direklerini yer altına alacağını öğrendik. Biz de bunun hemen akabinde kaldırımı kısa sürede yapacağız" dedi. 


Menekşe'de 15 Bin M2'lik Parke Yapıldı


İlçe merkezindeki diğer yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Karayılmaz, "Menekşe mahallemizde bağlantı yolumuz vardı 12 metre genişliğinde. Sağlı Ocağının yanından İlçe Emniyet binasının yanına bir bağlantı yolumuz vardı. Bu bölgede de 15 Bin metrekare civarında bir parke döşemesi yapıldı. Orman işletmenin etrafında yapılaşma fazla olduğundan Orman İşletme Müdürlüğünün yanındaki bağlantıları parke yaptık. Orası da rahatladı. İlçe merkezindeki 3 tane camimizin bağlantı yolları kilit parke yapılıyor. Vatandaşlarımızın daha rahat namaza gidip gelebilmesi için. Merkezde 2 Bölge Daha İhale Edildi Önümüzdeki süre içerisinde Orman İşletme müdürlüğünün yanında ve Şehit Gürcan Akan İlkokulunun yanında belirli yollar var. 6.500 metrekare civarında bir parke döşememiz olacak, ihalesi yapılıyor. Gerişburnu kanal altında da 6.500 metrekare civarında da bir ihalemiz daha var. 2016 yılı içerisinde başkanımızın da talimatıyla 100 bin metrekarelik kilit parke yapımımız daha olacak" dedi. 


Muğla Gazete Yakamoz


Geri Dön