19 / 04 / 2024

Muğla'da dere yatağına hafriyat tepkisi!

Muğla'da dere yatağına hafriyat tepkisi!

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, "Oltada usulsüz yapılan hiçbir şey yok. Belediye yer olarak orayı gösterdi. Zaten ortada alınan bir izin var. Kaymakam konuyla ilgili olarak çalışma yapıyor. Sorunun muhatabı biz değiliz' diye konuştu.



Muğla'nın yeni kurulan ilçesi Menteşe'de 500 yataklı Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin inşaat çalışmaları devam ediyor. KDV hariç 114 milyon 274 bin liraya ihaleyi kazanan özel firma ilk kepçeyi bu ayın taşında vurdu. İhale şaıtnamesine göıe 750 ış gününde inşaatı bitirmesi gereken firmanın, çalışma suasında çıkan lıafıiyatı kamyonlarla Kötekli Mahallesindeki ormanlık alandaki dere yatağına dökmesi büyük tepki çekti. Vatandaşlaı 23 Temmuz'da "Aşm yağış sonucu oluşabilecek selin, gidecek yeti olmadığından faciaya yol açabileceği" gerekçesiyle Menteşe Kayma kamlığı'na başvurdu. Kaymakamlık Menteşe Belediyesi ile DSI'ye resmi yazı yazarak sorunun çözülmesini istedi. 


DSİ "Dere yataklarının üzeri kesinlikle kapatılamaz" cevabı verirken, Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "İmar planımızda orası yeşil alan olanak gözüküyor. Bu sakıncası bulunmadığı için firmaya ger ekli izinleri verdik" dedi. 


İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise, "Oltada usulsüz yapılan hiçbir şey yok. Belediye yeı olarak orayı gösterdi. Zaten ortada alınan bir izin var. Kaymakam konuyla ilgili olarak çalışma yapıyor. Sorunun muhatabı biz değiliz' diye konuştu. 


Hürriyet Ege


Geri Dön