26 / 04 / 2024

Muğla'da kazı çalışmalarına gerekli destek verilecek!

Muğla'da kazı çalışmalarına gerekli destek verilecek!

Muğla ili sınırlan içinde arkeolojik kazı yapan kazı ekipleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün davetiyle bir araya geldi. Toplantı Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binası meclis salonunda gerçekleşti...



Muğla ili sınırları içinde arkeolojik kazı yapan kazı ekipleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün davetiyle bir araya geldi. 

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binası meclis salonundaki toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Stratonikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, Pedasa Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, Euromos kazısı adma Arkeolog Dursun Ay, Beçin kazısı adına Zafer Topak, Yaka Tlos Kazı Başkanı Prof. Dr.Taner Korkut, Knidos Kazı Başkanı Doç.Dr. M. Ertekin Doksanaltı, Myndos kazısı adına Arş.Gör. 

Hazal Çıtakoğlu, Letoon Kazı Başkam Doç. Dr. Sema Atik Korkmaz, Kaunos Kazı Başkam Prof. Dr. Cengiz Işık katıldı. 

Toplantıda, il genelinde yapılan kazılar hakkında bilgiler verilirken, kazı ekiplerinin sorunlan, çözüm önerileri, yerel yönetimlerden istek ve talepleri görüşüldü. 

Belediye Başkanı Gürün burada yaptığı açıklamada, il sınırlan içinde devam eden kazı çalışmalarının bir kentin kültür kimliğinin oluşması açısından önemli olduğunu ve kazı ekiplerine yerel yönetimler olarak gereken desteği vereceklerini söyledi. Gürün, "Muğla tarihî dokusu, sahip olduğu kültürel değerleriyle çok önemli bir potansiyele sahip. Devam eden arkeolojik çalışmalarla ortaya çıkarılacak değerlerimiz tarihe ışık tutacak ve kültür kimliğimizin oluşmasına büyük katla sağlayacak.


Muğla Milas Gazetesi


Geri Dön