28 / 03 / 2024

Muğla'da kruvaziyer turizmi canlanıyor!

 Muğla'da kruvaziyer turizmi canlanıyor!

Bahama bayraklı Albatros ve Malta bayraklı Europa-2 isimli yolcu gemileri aynı gün Marmaris'e geldi. Gemilerde çoğu Alman yaklaşık bin yolcu ve 700 personel bulunduğu belirtildi.



Bahama bayraklı Albatros ve Malta bayraklı Europa-2 isimli yolcu gemileri aynı gün Marmaris'e geldi. 


Yunanistan'dan gelen kruvaziyerlerden Albatros, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına, Beyrut'tan gelen Europa-2 ise küçük rıhtıma yanaştırıldı. Gemilerde çoğu Alman yaklaşık bin yolcu ve 700 personel bulunduğu belirtildi. 


Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden gruplar halinde ayrılan turistler, havanın güneşli olmasını fırsat bilerek Yatlimanı, Kordon ve Atatürk caddelerinde yürüyüş yaparak ilçeyi tanımaya çalıştı. Turistlerden bazıları günlük turlara katılarak tarihi öneme ve doğal güzellere sahip yerleri ziyaret etti. İlçe merkezinde kalanlar ise deniz kıyısındaki kafeterya ve restoranlarda zaman geçirdi. Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezerek alışveriş yapan yolcular, turizm sezonunun son günleri olduğu için sakin olan çarşıya canlılık getirdi. 


Kruvaziyerlerden Albatros'un Güney Kıbrıs'ın Limasol Limanı'na, Europa-2'nin de Yunanistan'ın Kos Adası'na gitmek üzere akşam saatlerinde Marmaris'ten ayrılacağı bildirildi. 


AA


Geri Dön