19 / 04 / 2024

Muğla’da soğuk hava depolarının yapımı tamamlandı!

Muğla’da soğuk hava depolarının yapımı tamamlandı!

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yapımı tamamlanan soğuk hava depoları düzenlenen törenle açıldı. ORMESKOOP’a ait soğuk hava deposunda yapılan açılış törenin ardından Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri diğer tesisleri gezerek bilgi aldı.



Muğla’nın Ortaca ilçesinde yapımı tamamlanan soğuk hava depoları düzenlenen törenle açıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında yapılan tesislerin açılış töreni Muğla Valisi Amir Çicek’in katılımı ile Ortaca ilçesinde gerçekleştirildi. Törene, Muğla Valisi Amir Çiçek’in yanı sıra Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla İl Tarım Müdürü Nazif Ekici, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve çok sayıda davetli katıldı.


Amaçlarının Bakanlığın uyguladığı hibe projesini daha fazla müteşebbise duyurarak modern tesisler kurmak olduğunu belirten İl Tarım Müdürü Nazif Ekici, bakanlık tarafından verilen desteklerin devam edeceğini ifade etti.


Tarımın en az turizm kadar önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Muğla Valisi Amir Çiçek, ‘’iki sektöründe en iyi durumda olması için gereken ne ise yapılacaktır. Bizim bu işe akılcı, modern ve vizyoner bir şekilde yaklaşmamız gerekiyor. Üreticinin alın terinin başka ellerde değer bulmaması gerekiyor. Bu şekilde tüketicide daha pahalıya ürüne ulaşıyor. Modern tarımcılıkta sadece üretmek değil ürünü en iyi şekilde pazara sürmek de önemlidir. O ürünü saklayabilmek ve zamanında satmakta önemlidir. Bu tarz tesisler ile pazara ulaştırdığımız ürünü daha kaliteli hale getirmemiz lazım. Hükümetin ve Bakanlığın bu konuda gerekli destekleri var. Muğla’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sadece desteği 33 Milyon TL’nin üzerinde, akılcı hareket ederek modern tarım yapmamız ve yapacağımız ihracata uygun ürün elde etmemiz gerekiyor’’ diye konuştu.


Rusya’nın ürün almaması nedeni ile üreticilerin endişeye düşmemesi gerektiğini belirten Vali Çiçek, "Biz güçlü Türkiye’yiz, güçlü Muğla’nın üreticileri yeter ki biz ürünümüzü kaliteli yapalım. O ürünü gelip bizden alacaklar. Vatanını milletini seven ve ben bu toprağı en iyi şekilde işleyeceğim diyen vatan evlatları var bu ülkede’’ dedi.


Çalışanın ve üretenin yanında olduklarının altını çizen Vali Çiçek, hedeflerinin güçlü Türkiye olduğunu sözlerine ekledi.


ORMESKOOP’a ait soğuk hava deposunda yapılan açılış törenin ardından Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri diğer tesisleri gezerek bilgi aldı.


Hürriyet


Geri Dön