27 / 04 / 2024

Muğla'da Yaşlı Bakım Evi'nin temeli atıldı!

Muğla'da Yaşlı Bakım Evi'nin temeli atıldı!

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yaptırılacak Yaşlı Bakım Evi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli, Vali Amir Çiçek tarafından atıldı.



Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yaptırılacak Yaşlı Bakım Evi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli, Vali Amir Çiçek tarafından atıldı. Ortaköy Mahallesi'nde yaptırılacak merkezin temel atma törenine Vali Çiçek'in yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ile vatandaşlar katıldı.  


Törende konuşan Çiçek, güçlü toplum, güçlü Türkiye için herkese görev düştüğünü söyledi. Merkezin Muğla'ya kazandırılmasının önemli olduğunu belirten Çiçek, "Daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu zamanlarda ilimize ve ülkemize böyle bir eseri kazandırdıkları için tüm esnafımıza, Esnaf Odaları Birliği Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum. Sivil toplum dediğimiz esnaf odaları, vakıf, birlik ve derneklerin sosyal sorumluluk adı altında bu gibi yatırımları yapmaları bizi mutlu ediyor" dedi. 


Toplumun her kesimi ile birlikte olunması gerektiğini vurgulayan Çiçek, "Yaşlı, çocuk, engelli, genç demeden toplumun her kesiminde dayanışmayı sağlarsak güçlü oluruz. Birbirimizle el ele, omuz omuza vererek dayanışmayı güçlendirmeliyiz. Güç, kimsesizlerin, yaşlıların, engellilerin, çocukların yanında olup onların elinden tutmaktır. Sadece ilgili kuruluşlar değil toplumun tüm kesiminin aynı şekilde dezavantajlı vatandaşlarımızın ellerinden tutması gerekmektedir" diye konuştu. Ayyıldız ise 2005 yılında İl Özel İdaresi'nden ihale ile aldıkları arsaya her biri yatak odası ve salondan oluşan 42 metrekarelik 112 aparttan oluşan Yaşlı Bakım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması için kararı aldıklarını söyledi.


Ayyıldız, içerisinde  spor salonu, yüzme havuzu, çarşı, pazar, kır kahvesi, tenis kortu, toplantı ve konferans salonları bulunacak tesisin 2017 yılında hizmete açılacağını kaydetti.Konuşmaların ardından merkezin temeli atıldı.


Radikal


Geri Dön