20 / 04 / 2024

Muğla'ya yapılacak iki yeni yurt, ev fiyatlarını düşürecek!

Muğla'ya yapılacak iki yeni yurt, ev fiyatlarını düşürecek!

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla'nın en önemli sorunlarından birinin de kira fiyatları olduğunu belirterek yeni yapılacak iki yurdun ev fiyatlarını normale indireceğini söyledi.



AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Menteşe Öğretmenevi'nde gazetecilerle bir araya geldi. Seçimlerin hemen ardından Muğla'nın bütün ilçelerini gezdiğini ve vatandaşlarla biraraya geldiğini belirten Öztürk, "Vatandaşlarla birlikte sorunları çözmek istiyoruz. Parti ayrımı yapmadan herkese eşit davranıyoruz" dedi. Muğla'nın projelerinin hayata geçmesi için her zaman işbirliğine hazır olduklarını kaydeden Öztürk, "Yerel yönetimlerle genel yönetimin birlikte hareket etmesi Muğla'nın yararına. Kavga etmeden, yapıcı muhalefetten yanayız" diye konuştu. 


"Kira fiyatları normale dönecek" 

Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla'nın en önemli sorunlarından birinin de kira fiyatları olduğunu belirterek, "Muğla'da 35 binden fazla üniversite öğrencisi var. 5 bini yurtlarda, Geri kalan 30 bini evlerde, apartlarda. Bu da kira fiyatlarının yükselmesine sebep oluyor. Yeni yurt yapılması için girişimlerde bulunduk. Çevre ve Orman Bakanlığı yer tahsisini onayladı. Bir kız, bir de erkek yurdu yapılacak. Yurtlar tamamlandığında astronomik denilebilecek seviyede olan ev kiralarının da normale döneceğini düşünüyoruz. Yani hem öğrenciler hem de kiracı konumundaki vatandaşların faydasına olacak. Ayrıca, 2. Etap TOKI konutları da mümkün olan en kısa sürede hayata geçirilecek" diye konuştu. 



Adem ÜLKER/Yeni Asır


Geri Dön