20 / 04 / 2024

Muhammet Eyvaz: Çorum Alaca'yı yeniden inşa ettik!

Muhammet Eyvaz: Çorum Alaca'yı yeniden inşa ettik!

Hizmete geldikleri 2009 seçimlerinde birçok proje için söz verdiklerini belirten Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, 7 yıl içerisinde söz verilen projeleri tamamladıklarını, amaçlarının ise gelişen bir Alaca oluşturmak olduğunu söyledi.



ALACA Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, geçmis dönemde yapılan ve yeni dönemde gerçekleştirmeyi hedefledikleri projelerinin halka adanmış hizmetler olduğunu dile getirdi. Hizmete geldikleri 2009 seçimlerinde birçok proje için söz verdiklerini hatırlatan Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, 7 yıl içerisinde söz veriler projeleri yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Yeni dönemde de gelişen ve büyüyen bir Alaca hedeflediklerinin altını çizen Başkan Eyvaz, hükümet ve belediye işbirliği içinde Alaca'yı yeniden inşa ettiklerini belirterek yapılan çalışmaları söyle sıraladı. 


ÇEVRE YOLU

"İlçemizden gecen Çorum-Yozgat Çevre yolu tamamlandı. Diğer bir çevre yolu olan Zile-Alaca-Sungurlu yolu ise yapımı kısa süre sonra tamamlanacak. Buranında tamamlanmasıyla İlçemiz iki çevre yolunun gectiği güzergâhta yer alacak. Bunun dışında Corum-Yozgat yolunda kazaların sık sık yaşanmasından dolayı çeşitli önlemler alınmıştı ancak bu önlemler yeterli olmadı. Bu yüzden şuanda köprülü kavşak projesi hazırlanıyor. Burada inşallah köprülü kavşak yaparak kazaların önlenmesi içinde önemli bir mesafe kat edeceğiz." 


İLÇEYE MYÖ KAMPÜSÜ

"Göreve geldiğimiz dönemde ilçemizde Meslek Yüksekokulu yoktu. İlk faaliyetimiz belediye binamızı Hitit Ünversitesi'ne tahsis etmek oldu. Biz kendi binamızı Yüksekokula vererek ilçemize kazandırılmasını sağladık. Alacalı hemşehrimiz hayırsever işadamı Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik tarafından yeni Meslekyüksek Okulu Kampüsü yaptırıldı. Okulumuz yeni dönemde kısmet olursa burada hizmet verecek."


SEBZE PAZARININ ÜZERİ KAPATILDI 

"PAZAR esnafımız bizlerden semt pazarının üzerinin kapatılmasını talep etmişti. Belediye olarak bir çalışma gerçekleştirdik ve ilçemiz semt pazarının üzerini kapatarak vatandaşlarımızın Pazar alışverişlerini daha rahat yapmalarını sağladık." 


ARITMA TESİSİ TAMAMLANDI

"İlçemizin 100 yıllık içme suyu problemini ortadan kaldırdık. İlçemizde daha önce içme suyu su kuyularından karşılanıyordu. Göreve geldiğimizin ikinci yılında içme suyu arıtma tesisini kurarak vatandaşlarımıza arıtılmış su içiriyoruz. Günlük 10 bin metreküp Su arıtması yapan tesisimiz, PH değeri yüksek, kaliteli içme suyunu vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor." "Belediye binamızı yeniledik. Vatandaşlarımıza daha rahat ve modern bir binada hizmet veriyoruz. Daha önceki kullandığımız bina ihtiyaçları karşılayamaz hale gelmişti. 4 katlı güzel bir binayı belediyemize kazandırdık ve hizmetlerimizi sürdürüyoruz." 


İLCE STADYUMU TAMAMLANDI 

"Göreve geldiğimizde üçe stadyumumuz balçık tarlası gibiydi. İvedilikle ilçe stadyumunu yemledik. Suni çim, kapalı tribün ve çevre düzenlemesi ile şimdilerde sporcularımız FİFA standartlarında bir stadyumda müsabakalarını gerçekleştiriyor."


BELEDİYE PARKLARI İÇİN ÇİÇEK SERASI 

"Belediyemiz parkları ve yeşil alan olarak tasarlanan alanları daha güzel ve mevsim şartlarına uygun, her türden çiçeklerle donatmak, ilçemizi gül ve Çiçek bahçesine dönüştürmek için çiçek serası yapıldı. Burada yetiştirilen çiçekler ile park ve bahçelerimiz de çiçek kullanımını sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. İlçemizde gezen başıboş hayvanların birarada tutmak ve bakımlarını gerçekleştirmek adına bir hayvan barınağı kurduk. Corum'un ilçeleri arasında ilk olma özelliğini taşıyor. Hayvanseverler tarafından da haklı övgüler aldık." 


AİLE YASAM MERKEZİ YAPILACAK 

"Bu projenin gerçekleştirilmesi ile; Aile bireylerini oluşturan ve istikbalimizin teminatı olan gençlerimizin birlikte zaman geçirebilecekleri, sosyal, kültürel ve eğitime yönelik faaliyetleri yapabilecekleri, ayrıca sportif tüm faaliyetlerin sunulduğu mekânlar oluşturmayı planlıyoruz. Gençlerimizin; Kötü alışkanlıklardan korunması, hobi alanlarının çeşitlenmesi, sağlıklı bir nesil yetiştirilmesini hedeflemekteyiz. Bu merkezler ile gençlerimize cağın gerektirdiği gelişim alanları oluşturulacak, gençlerimizin ve halkımızın bedensel, ruhsal, ve duygusal acıdan gelişmesine katkı sağlayacak."


 İMAM HATİP LİSESİ VE KAMPÜSÜ GELİYOR

"İmam Hatip Lisesi ve yerleşkesini yaklaşık 15 bin metrekarelik arsa içerisinde; eğitim binası, tatbikat camisi, kapalı spor salonu, acık spor alanları ve sosyal alanlar ile birlikte çevre düzenlemesini de kapsayan bir yerleşke seklinde yapımını gerçekleştireceğiz. İlçemizin sanına yakışır, içerisinde tüm birimleri ile birlikte Kaymakamlık, Tapu Sicil Müdürlüğü, Tapu Kadastro Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü gibi kamu kurum ve kuruluşlarımızı barındıran hizmet binası ile birlikte sosyal donatılı ve çevre düzenlemesi ile birlikte muhteşem bir proje ile gerçekleştirilecektir." 


HAYVAN PAZARI 

"Vazgeçilmez alışkanlıklarımızdan biri de pazar kültürüdür. Sebze pazarını modern hale getirdik. Hayvan pazarında, yapacağımız bu çalışma ile hayvan pazarına gelen tüm paydaşlar soğuk havalarda rahat edebilecekler. Bu mekanı halkımızın sağlığı ve rahatlığı için modern ve kullanışlı hale getireceğiz. "


SİVRİ TEPE PARK PROJESİ 

"7 yıllık hizmet dönemimizde mevcut parklarımızın yenilenmesi, modernizasyonu, çocuk oyun gruplarının montajı gibi birçok hizmet gerçekleştirdik. Günhan parkı, Özhan parkı ile Ayhan ve Cengiz han Parkı gibi üç adet yeni park kazanırdık. Bu parklarda yürüyüş alanlan, dinlenme alanları spor alanları mevcut olup mahalle sakinlerin bu alandaki ihtiyacını karşılayabilecek."


BELEDİYE NİKÂH SALONU

 "Evlilik gerek inancımız gereği gerekse kültürümüz gereği hayatımızın dönüm noktalarından birisidir. Toplumumuzun en küçük çekirdeğinin temelinin atıldığı bu mutlu günde evlenen çiftlerimize bir hizmet olarak, nikâh salonu yapmak yeni dönem projelerimizden birisidir. Belediyemiz mülkiyetinde bulunan mekânlardan uygun olanı bu amaçla hazırlayıp gençlerimizin hizmetine sunacağız. İçerisinde halkımızın bütün kesimlerinin faydalanabileceği, acık hava spor aletleri, mini basket, voleybol futbol ve mini golf oyun alanlarının bulunduğu sahalar yapmayı planlıyoruz. Bu sahalarda her yas grupları için farklı etkinlikler yapabilecekleri gibi boş zamanlarını sportif etkinliklerle geçirmeleri sağlanmış olacaktır."


ÇEVRE YOLU KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPIMI 

"Tokat  Ankara  ve corum Yozgat bölünmüş yolları aynı zamanda ilçemizin çevre yolu niteliğini taşımaktadır. Her iki yolun kesiştiği nokta bu yollar açıldığından bu güne kadar trafik kazalarının sıkça yaşandığı bir nokta haline gelmiştir. Bu kazaları sıfıra indirmek ve bu oto yolların kesişme noktasını sorun olmaktan çıkarmak için önceliğimiz buraya köprülü kavşak düzenlemesi yaptırmak olacaktır." 


GENÇLİK MERKEZİ İNŞA EDİYORUZ 

"Aile bireylerimizden çocukların, hanımların, Emeklilerin, engelli ve yaslıların birlikte zaman geçirebilecekleri ve sosyal, kültürel, eğitime yönelik ve sportif tüm faaliyetlerin sunulduğu Aile Yasam Merkezi yapılacaktır. Aile Yasam Merkezleri, çocuklara, hanımlara, yetişkinlere, engelli ve yaslılara hizmet verebilecek şekilde hizmet alanları ayrı ayrı bölümler halinde oluşturulacak. Hanımlar çeşitli alanlarda acılan eğitim amaçlı el sanatları, takı tasarım, müzik ve halk oyunları gibi beceri kurslarına katılabilecek bilgi ve becerilerini artırma imkânına kavuşacaklar." 


HEDEFİMİZ HER MAHALLEYE PARK

Geleceğimiz olan çocuklarımızın yetişirken rahat nefes alacakları, gönüllerince oynayabilecekleri mekanlar oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, "Hedefimiz Alaca'da her mahalleye bir park" diye konuştu. "Alaca'da her mahalleye bir park projesi gerçekleştirerek çocuklarımız ve gençlerimiz için sosyal alanlan arttırdık" diyen Başkan Eyvaz, "Mevcut parklara ilave olarak Günhan Mahallesi, Özhan Mahallesi, Cengizhan-Ayhan Mahallesi'ne parklar yapıldı. Mevcut parklarda yenileme yaparak daha kullanışlı hale getirdik. Yıldızhan Mahallesi'nde ise 70 dönümlük arazide park çalışmamız ise sürüyor" dedi. 


ALACA DERESİ ISLAH EDİLDİ

İlçemizin içerisinden gecen bir dere var. Bu derede ıslah çalışması yaptık. Dereye akan kanalizasyon akışını sonlandırarak temizliğini yaptık. 3.5 km beton ve istinat duvarı yaptık. Ayrıca derenin etrafına yürüyüş parkuru yaparak burayı cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladık. Haydar'ın Koru mesire alanını Kent Ormanı haline getirerek vatandaşlarımızın daha rahat bir ortamda piknik yapmalarını sağladık.


ALT YAPI CALIŞMASI TAMAMLANDI 

"Göreve geldiğimiz günden itibaren altyapı çalışmalarına büyük önem verdik. Alaca'da toprak yol bırakmamak amacıyla 27 bin 388 ton sıcak karışım asfalt 15 bin 610 metrekare sathi kaplama. 337 bin 962 metrekare kilitli parke tası döşedik 31 bin 385 metre kanalizasyon çalışmasının yanı sıra 750 metre de içme suyu şebeke hattı ilave çalışması gerçekleştirdik."


 DEVLET HASTANESİ YENİLENDİ

"İlçemize 100 yataklı yeni devlet hastanesi yapıldı. Dönemin AB Bakanı ve simdi Dışişleri Bakanı olan Mevlüt Çavuşoglu'nun katılımı ile hastanemizin acılısını gerçekleştirdik. İlçemiz güzel ve modern bir hastaneye kavuştu. İlçemizde bulunan 3 sağlık ocağı yenilendi ve vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmetleri alması sağlandı. Bunun dışında 112 acil servis istasyonu kuruldu. Sosyal Güvenlik Kurumu eski binası yeterli kadar hizmet veremiyordu. Yer tahsisi yaparak ilçemize yeni bir SGK binasının kurulmasına öncülük ettik. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Tarihi Ömer Pasa Camii'nin restorasyonu yapıldı." 

 

Star Ek


Geri Dön