19 / 04 / 2024

Muhittin Dalgıç: Çeşme imar planları için gerekirse bakanlık kapısında yatarız!

Muhittin Dalgıç: Çeşme imar planları için gerekirse bakanlık kapısında yatarız!

Turizm sinerjisini sokağa yaymak gerektiğini belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, " Sezonun uzamasını sağlayacak imar planların hazırlanması için gerekirse bakanlık kapısında yatarız " dedi...




Turizm sinerjisini sokağa yaymak gerektiğini belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Sezonun uzamasını sağlayacak imar planların hazırlanması için gerekirse bakanlık kapısında yatarız" dedi.


Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde bir konuşma yapan Başkan Dalgıç, Çeşme'nin gelirinin yüzde 70'inin turizm ve buna bağlı sektörlerden elde ettiğini kaydetti. Dalgıç, "Turizm için öncelikle sinerjiyi sokağa yaymak lazım" dedi. İlçenin turizm sezonunun uzaması için kaliteli yatak sayısının artırılması gerektiğini bunun da ancak turizm alanlarının açılarak, yatırımlarının gerçekleşmesi ile mümkün olduğunu belirten Dalgıç, "Turizm sezonunu uzatmak için belediye hamiliğinde hem halk hem sektör temsilcileriyle birlikte; hep beraber elimizi taşın altına koyarak bu yatırımların gerçekleşmesi, yatak kapasitesinin artması için çalışacağız" diye konuştu.


Çeşme'nin eşsiz güzellik ve zenginliklere sahip inanılmaz bir coğrafya olduğunu belirten Başkan Muhittin Dalgıç, 'Çeşme' markasıyla kruvaziyer ve termal turizmi geliştirmek için çalışacaklarını vurguladı. Kentin tanıtımda ise Çeşme Belediyesi'nin hamiliğinde sektör temsilcilerinin öncülük yapacağını kaydeden Dalgıç, "Çeşme ve Çeşme'de yaşayanlar olarak topyekun ayağa kalkmalıyız. Belediye olarak turizm alanlarının önünü açmak için ne gerekiyorsa yapacağız gerekirse turizm imar planlarımızın beklediği bakanlıkların önünde yatacağız. Fakat turizm sezonunun süresinin uzamasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.



Öncü Şehir 


Geri Dön