18 / 04 / 2024

Muhsin Gedikkaya: Ev almanın tam zamanı!

Muhsin Gedikkaya: Ev almanın tam zamanı!

Bizim Emlak Sahibi Muhsin Gedikkaya, ev almak isteyenlere seslenerek, faiz oranlarının düşmesini değerlendirmelerini istedi.



Faiz oranlarının düşmesiyleler beraber emlak sektöründe hareketlilikler yaşanmaya başladı. Konut kredisi çekecekler için faizlerin 1'in altına düşmesi fırsat olarak değerlendiriliyor.


Cumhurbaşkam'nın ve hükümetin, bankalara konut kredisi faizlerini indirmeleri yönünde yaptığı çağrılar karşılık bulmaya başladı. Bankalar peş peşe yaptıkları açıklamalarla konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde l'in altına çekmeye başladı. 


Ziraat Bankası konut kredisi faizlerini 1-24 ay vade için aylık yüzde 0.82'ye indirdi. Bankadan yapılan açıklamada, faiz oranlarının 25-60 ay vade için yüzde 0.9,61-120 ay vade için yüzde 0.95 olacağım açıkladı. Bunun üzerine emlak sektöründe hareketlikler yaşanmaya başladı. Konut faiz oranlarının l'in altına düşmesini Emlakçılar, fırsat olarak değerlendirdi. Ev almanın tama zamanı diyen Bizim Emlak Sahibi Muhsin Gedikkaya, ev almak isteyenlere seslenerek, faiz oranlarının düşmesini değerlendirmelerini istedi. 


"Faiz oranları düşmesi sevindirici" 


Faiz oranlarının sıfırın altına düşmesini sevindirici olay olarak değerlendiren Gedikkaya, bu sayede sektörde özlenen hareketliliklerin yaşanmaya başladığını dile getirdi. Konut kredilerine başvurularda yoğunluk olduğunu söyleyen Gedikkaya: "Krediler çok çok düşse dahil millet biraz daha düşsün diye bekliyor galiba. Kredi müracaat edenler yoğunluğu artmış durumda. Vatandaşlar kredi çekmeden önce çok iyi bir araştırma yapıyor. İnşaat sektörü lokomotif bir sektör herkesi tesir ediyor. Keşke krediler daha cazip hala gelse daha iyi olur" dedi. 


"Krediye güvenip ev alınmaz" 


Krediye güvenip ev almanın tehlikeli olduğunu söyleyen Gedikkaya, ev alacaklara seslenerek şöyle konuştu: "Krediler düşse dahil vatandaş kendisini ona göre ayarlaması lazım. Krediye güvenipte ev almak tehlikeli bir şey. 150 bin liralık bir ev alamaya kalkan kişini en az 60 bin lirası olması lazım. 150 bin liranın hepsini kredi kullanan zor durumda kalabilir. Çünkü şuanda ekonominin ne hale geleceği belli değil. Bankalara gidin internete gidin araştırın. Kredisi ödeyemem birçok kişi var. O yüzden kredi çekilirken çok dikkat edilmesi gerekir. Piyasa 10 gün öncesine kadar baya durgundu. Ama son günler hareketlendi." 


"Ev almanın tam zamanı" 


Ev almanın tam zamam diyen Gedikkaya: "Şuanda piyasada hareketlilikler yaşamyor. Ama ev satan emlakçı pek fazla yok daha. Müteahhit arkadaşların zor durumda olduğunu görüyorum. Kat karşılığı yer vermek istiyoruz müteahhitlere istemiyorlar. Daha elimizdekini satamadık diyorlar. 


Bu lafı çoğu müteahhitlerden duydum ben. Müttehitlere kârınızdan fedakarlık edin diyorum. Zaten öyle yapıyoruz diyorlar. 350 bin liralık evi ben 260 bin liraya kadar satıldığım gördüm ben. Sıfır daire bunlar. Ama Afyon'un en büyük sorunu kat sayısı az olduğu için fiyatla yüksek oluyor. Kat sayısı artırılırsa eğer fiyatların düşeceğinden eminim. 



Ana Haber Gazetesi


Geri Dön