19 / 04 / 2024

Muhtaç Ailelere Ev projesi kapsamında 39 aile Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek!

Muhtaç Ailelere Ev projesi kapsamında 39 aile Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek!

Başkale Kaymakamlığınca hazırlanan "Muhtaç Ailelere Ev" Projesi kapsamında, ilçe merkezi ve köylerdeki 39 aile, Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek.18 ailenin evinin olmadığı, 21 ailenin ise evlerinin kullanılamaz durumda olduğu belirlendi...



Başkale Kaymakamlığınca hazırlanan "Muhtaç Ailelere Ev" Projesi kapsamında, ilçe merkezi ve köylerdeki 39 aile, Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek.


Kaymakamlık tarafından yürütülen proje ile ilçe merkezi ve köylerde evleri olmayan dar gelirli, engelli ve şehit aileleri tespit edildi.


Yapılan çalışmalar sonucu 18 ailenin evinin olmadığı, 21 ailenin ise evlerinin kullanılamaz durumda olduğu belirlendi. 


Kısa sürede tadilattan geçirilen ve yeni inşa edilen evlerdeki çalışmaların tamamlanmasının ardından Kaymakam Murat Büyükköse, evlerin anahtarlarını Kurban Bayramı öncesi ailelere teslim etti.


Kaymakam Büyükköse, yaptığı açıklamada, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYDV) Müdürlüğü aracılığıyla bütün köy ve mahallelerde inceleme yaparak, evi olmayan veya evi oturulmayacak derecede hasarlı durumda olan yardıma muhtaç vatandaşları belirlediklerini söyledi.


Şehit yakını, engelli ve kimsesiz 18 aileye yeni ev yapıldığını, 21 ailenin ise kötü durumdaki evini onardıklarını anlatan Büyükköse, şöyle konuştu:


"Başkale halkının büyük bir kısmı fakir. Burada yaşayan vatandaşlara şimdiye kadar 950 bin liralık maddi destek sunduk. Vatandaşımız için sürekli yeni projeler geliştiriyoruz. Bu projemizle şehit ailelerine, engellilere, dul kadınlara ve bakıma muhtaç yaşlılara öncelik verdik. Bu vatandaşlarımız için ev yapım ve onarım projeleri gelişirdik. Bunları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bildirdik. Bakanlık da talep üzerine inceleme yaparak, durumu uygun vatandaşların müracaatını kabul etti. Bakanlığa gönderdiğimiz projelerden 39 vatandaşımız için ev yapımı ve onarım yardımı uygun görüldü. SYDV, muhtaç ailelerin daha huzurlu, sağlıklı ve ferah bir yaşam sürdürmeleri için çalışmalarına devam edecek."


Kurban Bayramı öncesi yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan aileler ise Kaymakam Büyükköse ile diğer yetkililere teşekkür etti.


AA 


Geri Dön