25 / 04 / 2024

Muhtarlar Kurbağalıdere için Kadir Topbaş'a dilekçe yazdı!

Muhtarlar Kurbağalıdere için Kadir Topbaş'a dilekçe yazdı!

Kadıköy'deki 21 mahalle muhtarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanmasını istedi.



Kadıköy''e bağlı 21 mahallenin muhtarı, Kurbağalıdere için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a dilekçe gönderdi.


Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamada, muhtarların derenin ıslah çalışmasının hızla sonlandırılması ve biyolojik arıtma için Başkan Topbaş'tan çalışmaların başlatılmasını talep ettikleri belirtildi.


Muhtarların Topbaş’a gönderdiği dilekçede, Kurbağalı Dere ıslah çalışmasının planlanan takvime göre geciktiği ve gecikme hakkında Kadıköylülerin bilgilendirilmediği ifade edildi.


Kurbağalıdere’nin yarattığı sağlık sorunlarının yazılı olduğu dilekçede, "Kurbağalıdere’ye akan lağım suyu, dereyi açık bir kanalizasyon haline dönüştürmüştür. Deredeki kirliliğin tüm canlılar ve çevremiz için yarattığı tehlike, Tabipler Birliği raporunda açıkça ifade edilmektedir. Derenin ilçe sınırları içerisinde dizanteri başta olmak üzere, salgın hastalıklara sebep olacağı gerçeği göz ardı edilmemelidir" denildi.


AA


Geri Dön