20 / 04 / 2024

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin 5. şubesi İzmir'de açıldı

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin 5. şubesi İzmir'de açıldı

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin 5. şubesi İzmir'de Konak Belediyesi bünyesindeki Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı



CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, sanatın vekültürün saygı gördüğü, gerçek hukukun işlediği, kimsenin kimliğinden dolayı ayrıştırılmadığı, kimliklerine göre devlet gücüyle ayrıştırılmaya zorlanmadığı bir Türkiye istediklerini söyledi.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin 5. şubesi İzmir'de Konak Belediyesi bünyesindeki Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi'nde törenle açıldı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlenen törene katılarak bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Baykal, açılışa çok yoğun bir katılımın gerçekleştiğini belirterek, bir kültür sanat merkezinin açılışında böyle bir coşkunun ancak İzmir'de yaşanabileceğini söyledi.

Müjdat Gezen'in sanat ve kültür eğitimini kendi olanaklarıyla üstlenerek, geçmişte  Ankara  Devlet Konservatuvarı'nın yaptığı görevi yerine getirdiğini, bu girişimi İzmir'e taşıma kararına İzmirlilerin coşkuyla yanıt verdiğini kaydetti.

Baykal, açılış törenine katılan gazeteci Uğur Dündar'ın, Müjdat Gezen'in Vefa Lisesi'nden arkadaşı olduğunu ve böyle bir günde yalnız bırakmayarak dostluğunu gösterdiğini belirterek, "Aralarındaki dostluğu kıskançlıkla
izliyorum. Herkesin birbirinin kuyusunu kazdığı bu dönemde birbirlerine böylesine dostluk ve sevgi duygularını taşımaları dolayısıyla yürekten kutluyorum" dedi.

Baykal, törene katılan gazeteci Yılmaz Özdil'in de "fanatiği olduğu bir yazar" olduğunu dile getirdi.

Baykal, konuşmasında şunları kaydetti:
"Hepimizin paylaştığı bazı şeyler var. Hepimiz bu gidişe ayak uyduramayan insanlarız. Türkiye'nin halinden durumundan memnun olmayan insanlarız. Her birimiz değişik plaftormlarda bunu anlatmaya çabalıyoruz. Hepimizin amacı ortak, iyi, dürüst bir Türkiye istiyoruz. Hepimiz sanatın, kültürün saygı gördüğü, alın terinin, emeğin saygı gördüğü, gerçek hukukun işlediği, insanların kendilerini tam bir özürlük içinde hissettiği, kimsenin
kimliğinden dolayı ayrıştırılmadığı, suçlanmadığı ama insanların kimliklerine göre devlet gücüyle ayrıştırılmaya zorlanmadığı bir Türkiye istiyoruz."

Törende konuşan sanatçı Müjdat Gezen, doğma büyüme İstanbullu olmasına rağmen  İzmir  seyircisi tarafından tanındığını, kurduğu okulu buraya bir vefa borcu olarak getirdiğini söyledi.

Gazeteci Uğur Dündar ise İzmir'e geldiğinde kendisini evinin bahçesinde aile bireyleriyle yürüyormuş gibi hissettiğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da törende teşekkür konuşması yaptı.

Baykal'a törende Altay Kulübü tarafından hazırlanan forma hediye edildi.

Açılış kurdelesi, yoğun kalabalık nedeniyle bina dışında, konuşma platformunun üzerinde kesildi.

CHP Genel Başkanı Baykal'ın tören alanına gelişinde bir grup Altay taraftarı tezahüratta bulundu, Baykal'ın konuşması sırasında da "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları attı. Baykal, "Altay taraftarını siyasal sorunlara da sahip çıkar görmek beni çok mutlu etti" dedi.
AA


Geri Dön