19 / 04 / 2024

Multi Turkmall, Forum Mersin'deki payını Union'a verdi

Multi Turkmall, Forum Mersin'deki payını Union'a verdi

Multi Corporation, Forum Mersin'deki yüzde 35 payını Union Investment'a devretti



Multi Corporation, Avrupa'nın en iyi alışveriş merkezi ödülünü kazanan projesi Forum Mersin'deki yüzde 35 payını Union Investment'a devretti. Anlaşmayla Union, Forum Mersin'in tamamına sahip oldu. Merkezi Hamburg'da bulunan gayrimenkul yatırım yöneticisi Unilmmo'dan yapılan açıklamaya göre, Union, yüzde 35'lik pay için Multi'ye 68 milyon euro ödedi. Anlaşmaya göre, Multi, AVM'nin merkez ve varlık yönetiminden sorumlu olmayı sürdürecek. Multi Turkiye Genel Müdürü Roderik Zegering Hadders, "Bu anlaşma uzun vadeli partnerimiz Union Investment'ın Türkiye perakende piyasasına olan güçlü inancını yansıtıyor" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Multi Turkmall, Forum Mersin'deki hisselerini sattı

Forum Mersin'in yüzde 65'ine sahip olan Union Investment, şirketin Multi Turkmall'a ait yüzde 35 hissesini alarak alışveriş merkezinin tamının sahibi oldu

Hollandalı Multi Corporation'un Türkiye'de açtığı 8 alışveriş merkezinden biri olan Forum Mersin'deki hisselerini merkezi Hamburg'da bulunan Union Investment'e devriyle ilgili konuşan Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, "Forum Mersin'deki yüzde 35 hissemizi 68 milyon euro'ya Union Investment'a sattık. Satıştan elde edilen para, fonun güçlendirilmesi için kullanılacak" dedi.

Eyüboğlu şöyle konuştu: "Bu kaynağı yeni AVM projelerimiz için sermaye olarak kullanacağız. Genelde strateji olarak küçük ortak olduğumuz alanlarda değerine ulaşınca satışa çıkıyoruz. Bu bir çeşit sermayeyi yeniden kullanma stratejisi. Şu anda hali hazırda başka bir AVM'de hisse devri sözkonusu değil. Forum Mersin'in tüm merkez ve varlık yönetimi yine bizde olmaya devam edecek."

Mersin'in yeni sahibi olan Union Investment temeli geçen yıl atılan Kayseri Forum'da da yüzde 100 yatırımcı olarak yer alıyor. Gelecek yıl açılacak olan AVM'nin yılda 9 milyon ziyaretçi çekmesi ve 2 bin 500 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

8 AVM'si bulunan Multi Turkmall tarafından Türkiye'ye 4.3 milyar euro'luk yatırım yapıldı. 25 bin kişiye iş olanağı sağlandı. Şirketin tamamlanmamış inşaat ve geliştirme aşamasında olan 16 projesi bulunuyor. 
Milliyet/Beste Önkol


Geri Dön