26 / 04 / 2024

Münir Karaloğlu: Kentsel dönüşüm çok önemli!

Münir Karaloğlu: Kentsel dönüşüm çok önemli!

Karaloğlu, Bursa Kentsel Dönüşüm Derneği'ni ağırladı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Kentsel Dönüşüm Derneği'ni ağırladı. Karaloğlu, "Deprem kuşağında bir ülkeyiz, nüfusumuzun yüzde 92'si deprem kuşağında yaşıyor. Kentsel dönüşüm çok önemli" dedi.



Bursa Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Fatih Barış, yönetim kurulu üyeleri, Mehmet Şah Sevinç, Veysel Özdemir, Tuncer Polat ve Yusuf Yıldırım, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Dernek Başkanı Fatih Barış, derneğin yeni kurulduğuna dikkat çekerek, vatandaşın kentsel dönüşüm ile ilgili kafasında ki soru işaretlerini en aza indirmek istediklerini vurguladı. 

Kentsel dönüşüm hakkında çalışmalar yürüterek, halkı bilgilendirmek için çalıştıklarını söyledi. 


İLK HALKA ÇOK ÖNEMLİ 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, kentsel dönüşümün mutlaka yapılması gerektiğini işaret ederek, ülkemizin deprem kuşağında olduğunu ve nüfusun yüzde 92'sinin deprem kuşağında yaşadığını ifade etti. 

"Bursa'da deprem kuşağında yer alan bir şehrimiz" diyen Karaloğlu, kentsel dönüşümün zorlu bir süreç olduğuna da dikkat çekti. Vatandaşların önce güvenliklerini ve daha konforlu bir şekilde yaşamları için kentsel dönüşümün mutlaka yapılması gerektiğini belirten Karaloğlu, belediyelerin bu işin içinde olmadan kentsel dönüşümün olamayacağını söyledi. Kentsel dönüşümde ilk halkanın önemine değinen Karaloğlu, "Önce bir örneği yapmalıyız. Halka bu örneği gösterdikten sonra, vatandaş kendisi kentsel dönüşüm isteyecektir" dedi. 

Bursa Kentsel Dönüşüm Derneği'ne de tavsiyelerde bulunan Karaloğlu, "Siz çözüm odaklı olun. Belediyenin ya da vatandaşın yanında olmayın. Arada bir köprü olun ve konunun çözümü için çalışmalar yürütün" ifadelerini kullandı. 

Bursa Kent


Geri Dön