25 / 04 / 2024

Münir Karaloğlu: Vatandaş dönüşüme destek vermeli!

Münir Karaloğlu: Vatandaş dönüşüme destek vermeli!

Büyükşehirlerde Afet Yönetimi konusunda brifing veren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, kentin birinci derece deprem bölgesinde olduğuna dikkat çekti. Vali Karaloğlu vatandaşların dönüşüme destek vermesi gerektiğini dile getirdi.



Büyükşehirlerde  Afet Yönetimi konusunda brifing veren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, kentin birinci derece deprem bölgesinde olduğuna dikkat çekti.


Bursa'da en son büyük deprem 1855'te olduğunu bildiren Vali Karaloğlu, "Bu deprem Bursa'yı yerle bir etmiş. Ulucami'nin bile 20 kubbesinden 18 tanesinin indiği, hasar gördüğü söyleniyor. Bizim Gemlik-İznik fayımız var. Geyve'ye kadar uzanan, Sakarya Geyve'ye gidip Anadolu fayı ile birleşen fay var. Yaklaşık bin senedir kırılmamış. Bu kadar deprem riski büyük olan bir şehre baktığınızda mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış binlerce bina stoku olan bir şehirden bahsediyoruz" dedi. Tüm bu riskler göz önünde bulundurulduğunda kentsel dönüşümün Bursa için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, "Kentsel Dönüşüm yapalım diyorsunuz, bu seferde vatandaş karşınıza çıkıyor. Vatandaşın yüz metrekarelik bir gecekondusu var, 5 tane çocuğu varsa 5 çocuğuna birer daire nasıl alırım hesabını yapıyor. Kimse bana güvenli konut lazım demiyor. Bir afette bir depremde çoluk çocuğuma tabut olmayacak bir konuta ihtiyacım var demiyor. Bunu vatandaşa anlatmamız öğretmemiz lazım yoksa kentsel dönüşümü bu günkü mantığı ile hızlandırmamız çabuklaştırmamız mümkün değil" diye konuştu. 


Sabah Bursa


Geri Dön