27 / 04 / 2024

Muradiye'de imar yetkisinin devri söz konusu değil!

Muradiye'de imar yetkisinin devri söz konusu değil!

Yunusemre Belediyesi, Muradiye'nin 1/1000'lik ilave ve revizyon imar uygulama imar planlarının Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi.



Yunusemre Belediyesi yazılı ve görsel medyada yer alan Muradiye'nin 1/1000'lik ilave ve revizyon imar uygulama imar planlarının Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği yönündeki haberlere yönelik yazılı bir basın açıklaması yapılarak, Muradiye'deki imar planı çalışmalarının devrinin söz konusu olmadığı bildirildi. 


Muradiye'nin 1/1000'lik imar planı yapma yetkisi Büyükşehir'de!



Yunusemre Belediye Meclisi'nin aldığı kararın Muradiye'yi kapsamadığına vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Belediye meclisimizin aldığı karar 'Yunusemre ilçe merkezi ve Yağcılar, Akgedik, Karaali, Üçpınar ve Gülbahçe mahallelerinin 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planlarının karar alma yetkisinin Yunusemre Belediyesi'ne kalması şartıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi uygun görülmüştür' şeklindedir. Muradiye'nin yetki devri söz konusu değildir. Muradiye'de 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planı çalışmaları belediyemizce yürütülmektedir. Karar, yapılan teknik bir hatadan dolayı kamuoyuna farklı yansımıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


Habertürk 


Geri Dön