29 / 03 / 2024

Murat Aysan: Konut piyasası açıldı talep 4 kat arttı

Murat Aysan: Konut piyasası açıldı talep 4 kat arttı

Konut piyasasının açılmaya başladığını belirten DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, "Mayıs'ta geçen yılın tamamı kadar kredi kullandırdık. Başvurular 4 katına çıktı" dedi



Doğan Grubu ve Alman Deutsche Bank ortaklığıyla kurulan konut finansman şirketi DD Mortgage krize rağmen 1 milyon TL kâr açıkladı. İstanbul'da Levent ve Maçka'da 2 şubeyle faaliyet gösterdiklerini söyleyen Genel Müdür Murat Aysan, "Şube açmak sorun değil. Kritik olan müşterinin bize ulaşması. İnternet kanalıyla 14 bini İstanbul'da, bir o kadar da İstanbul dışında kayıtlı müşterimiz var" dedi.

Kişiye özel fiyatlama

Krizde konut talebi düştüğü için konut kredisi kullanımının azaldığını söyleyen Genel Müdür Murat Aysan, "Ancak pek çok kişi aylık konut kredisi taksidini düşürmek istedi. Ayda 1000 TL öderken bunu 500-800 liraya çekmek isteyen kişiler oldu. Biz de vade uzattık. Çok sayıda kişi kredi transfer etti. Kriz dönemi bu üründen çok sattık. Türkiye'de kişiye özel fiyat yapan tek şirket biz olduk" diye konuştu.

Başvurular 4'e katlandı

Şubat ve Mart'ta tüketicilerin konut fiyatlarının daha fazla gerilemeyeceğine inandığını söyleyen Murat Aysan, "Bunun son fırsat olduğunu düşündüler. Bir-iki aydır yeni ev talebinde artış başladı. Sadece mayısta geçen yılın tamamı kadar kredi verdik. Başvurular 3-4 katına çıktı. Yeni personel alacağız. Önümüzdeki ay 6 ayda konut satışının önemli miktarda artacağını öngörüyoruz" dedi.

İnci Neşeli Özoğlu/Posta


Geri Dön