25 / 04 / 2024

Murat Dedeman CATHIC'ten 2012 liderlik ödülü aldı!

Murat Dedeman CATHIC'ten 2012 liderlik ödülü aldı!

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, CATHIC'ten 2012 Liderlik Ödülünü aldı



Çok sayıda uluslararası markanın dahil olduğu bir toplulukta, bir Türk otel zincirinin yöneticisi, 30 danışmanın oylarıyla "2012 Liderlik Ödülü"nü aldı. Orta Asya & Türkiye Otel Yatırım Konferansı CATHIC'in Dedeman Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman'a verdiği bu ödül, otelcilik sektöründe iyi otelci olmanın sırlarını bir kez daha gündeme getirdi.

CATHIC organizatörlerinden Bench Events Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Worsley, Türkiye'nin kıdemli otelcilerinden olan Dedeman'ı, turizm ve otelcilik sektörünün gelişimine verdiği destekle değerlendiriyor. Worsley, 40 yılı aşkın süredir Kıbrıs, Moldova ve Özbekistan’a uzanan toplamda 22 işletme ile uluslararası alanda varlık gösteren Dedeman Hotels & Resorts Intemational'ı, lider işletme modelinin de bir örneği olarak değerlendiriyor. Liderlik ödülünü, sektörün büyümesi ve başarısı için çalışan kişilere verdiklerini belirterek, Murat Dedeman'ı çabasını doğru yönde kullanan bir lider olarak tanımlıyor. Dedeman ise ödülü için "Benim ve ekibim için motivasyon kaynağı oldu", yorumunu yapıyor.

Dedeman, otel yatırımına doyan İstanbul'un haricinde yatay segmentteki otel yatırımlarıyla, Anadolu'nun bir milyon nüfusu geçen 20 şehrinde marka otel yapılanmasını başarıyla inşa eden yöneticiler kategorisinde. Ödülü kazanmasında en önemli etkenlerden biri, otel zincirlerinin tercih etmediği destinasyonlarda öncülük yapması. Dedeman, Palandöken, Rize, Diyarbakır gibi farklı yörelerin turizme açılmasında öncülük etti.

Dedeman Rize ile birlikte Türkiye'de yayla turizminin gelişmesine katkıda bulundu. Kayak ve doğa sporlarına tutkun olan Dedeman, 1994'te Dedeman Palandöken yatırımını gündeme getirdi. Bu yatırımdan "Palandöken'i coğrafya haritalarından kayak haritasına taşıdık" diye bahsediyor. Erzurum'da gerçekleştirilen UNIVERSIADE'da ise sporcuları ağırlayarak misafirperverlik örneği sergiledi.

Dedeman'm geleceğe dönük farklı hedefleri var. 2012'de ikinci marka Dedeman Park'ı hayata geçirdiklerini, farklı bir konseptte inşa edilen Dedeman Park Denizli'yi de Mart 2012'de hizmete açacaklarını söylüyor. Ayrıca 2012'de Dedeman Erbil ve Dedeman Edirne otellerinin de açılacağı haberini veriyor. "2018 yılma kadar 15'i Dedeman Park olmak üzere 55 otele ulaşmayı hedefliyoruz" diyor. 61 yaşındaki Kayserili Dedeman, aldığı ödülü değerlendirirken, babası Mehmet Kemal Dedeman'ı anmadan geçemiyor: "Sevgili babam vatan sevgisini, iş ahlakına bağlı kalmayı, yılmadan çalışmayı, insana saygı duymayı ve memleketten aldığını memlekete vermeyi öğretti. Bu anlayışla hareket ediyorum. Genç yöneticilere de bunu tavsiye ediyorum" diyor. En önemli tavsiyesini ise sona saklıyor: "Sevdiğiniz işi yapın."

NEYİ FARKLI YAPTI
Bölgesel bir markayı küresel bir markaya dönüştürmek için stratejiler geliştirdi.
Markanın turizm açısından kilit noktalarındaki kentlerde hayata geçmesini sağladı.
Markayı 10 yıl içinde sahibi tarafından işletilen bir şirketten, küresel yönetimli bir şirkete dönüştürdü.

Şule Laleli/Fortune


Geri Dön