26 / 04 / 2024

Murat Evgin evinin kapılarını InStyle Home'a açtı!

Murat Evgin evinin kapılarını InStyle Home'a açtı!

Murat Evgin, son bir yıldır eşi Elif ve minik oğlu Erem'le Sarıyer'de, bahçeli bir evde yaşıyor



"Soyadımız Evgin, evine düşkün, evini seven insan anlamına geliyor. Bu tanımlamaya uyuyorum" diyen ünlü müzisyen, mutlu yuvasının kapılarını InStyle Home dergisi için araladı.

Murat Evgin, eşi Elif ve minik oğulları Erem'le son bir yıldır Sarıyer'deki bu evde yaşıyor. "Daha önce Üsküdar'da oturuyorduk. Güzel bir manzarası olan bir evdi ama küçüktü" diye anlatmaya başlıyor Evgin ve ekliyor: "Oğlumuz Erem dünyaya gelince buraya taşındık. Bahçeli bir evde yaşamak, çocuk sahibi bir aile için büyük avantaj." Evin geneline beyaz renk hakim. Daha önce mimar Abdurrahman Hancı oturuyormuş burada. ıki yıl önce yitirdiğimiz Hancı, aynı amanda sitedeki diğer evlerin de mimarı. "ılginç bir tesadüf, site daha inşaat halindeyken babam da gelmiş görmüş. Mimar Sinan'dan hocasıymış Hancı" diye anlatıyor Evgin. Burada bir not düşmek gerekiyor. Evgin'in babası Erol Evgin aslında mimar. Aynı zamanda annesi Emel Hanım da öyle. "Anne ve babanız mimar olunca evle veya mimariyle ilgili fikirleriniz oluyor, yabancı bakmıyorsunuz meselelere. Hatta ablam Elvan da iç mimar" diyen Evgin, esprili bir biçimde ekliyor: "Ben de yarı mimar sayılabilirim aslında!"

EVLE STÜDYOYU BİRLEŞTİRECEK

Girişteki kısa holün solunda salon, sağında ise üst kattaki iki yatak odası ve ortadaki çalışma odası olarak kullanılan bölüme çıkan merdivenler yer alıyor. Mutfak, girişin tam karşısında. Salondan ve mutfaktan geniş yeşil bahçeye ayrı ayrı kapılar açılıyor. Buradaki oturma gruplarının çevresi minik Erem'e ait çeşitli oyuncaklarla dolu. Evin genelinde Abdurrahman Hancı'nın yaptığı dekorasyona tamamen sadık kalmışlar. Elif Evgin, "Zaten büfe hiç sevmem. Bu yüzden salondaki bu gizli dolaplar çok işime yaradı" diyor. "Soyadımız Evgin, evine düşkün, evini seven insan anlamına geliyor. O tanımlamaya da uyuyorum" diyen Murat Evgin, ekliyor: "Evde çok mutluyum ama işim gereği davetlere katılmam da gerekiyor. Stüdyom Kozyatağı'nda. Zamanım trafikte geçiyor." Bu yüzden evle stüdyoyu birleştirmek,
Evgin'in yakın gelecek planları arasında. Buraya taşınmalarında en büyük etken aileye katılan küçük Erem. Zaten zamanlarının büyük bölümü de minik oğullarıyla evde geçiyor.

MARKA TAKINTIMIZ YOK

Evin genel görünümünün Elif Evgin'in tarzını yansıttığı görüşünde karı-koca hemfikir. Murat Evgin, "Evlenirken ana parçaları birlikte seçtik. Ama sonrasını Elif tek başına halletti" diye gururla anlatıyor. Eşi, "Marka takıntımız yok. Genelde sade şeyleri seviyoruz." diye özellikle ekliyor. Üst kata geniş ve rahat bir merdivenden çıkılıyor. Buradaki duvarda Erol Evgin'in hediye tablosu asılı. Merdivenden çıkınca sağda Erem'in, solda Evginler'in yatak odaları bulunuyor. ıki odanın ortasında yer alan geniş bölüm ise Murat Evgin'in çalışma odası olarak ayrılmış. "Stüdyo ekipmanı gerektirmeyen besteleri burada kaydediyorum." diye anlatıyor Murat Evgin.
Hürriyet


Geri Dön