24 / 04 / 2024

Murat Gigin, Gökçeada'ya Türkiye'nin en büyük keçi çiftliğini kuruyor

Murat Gigin, Gökçeada'ya Türkiye'nin en büyük keçi çiftliğini kuruyor

Tekzen'in CEO'su Murat Gigin, Gökçeada'ya, Temarı şirketi bünyesinde Türkiye'nin en büyük keçi çiftliğini kuruyor



Murat Gigin Tekfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Türkiye'nin tek yerel sermayeli yapı marketi Tekzen'in de CEO'su. Gigin'in Tekzen ile ilgili 2010 hedefleri büyük büyük olmasına ama onun şu sıralar üzerinde durduğu ve birebir mesai harcadığı en önemli işi Gökçeada'da hayata geçirdiği keçi çiftliği ve mandıra projesi. Tema'nın kırsal kalkınma projeleri kapsamında kurulan Temarı şirketi bünyesinde Gökçeada'ya Türkiye'nin organik keçi süt ve peynirinin üretileceği en büyük keçi çiftliğini kurmaya hazırlanıyor Gigin. Çiftlikte şu an 220 baş keçi var. Gigin "2010 sonunda 1000 keçilik bir çiftliğimiz olacak. Ayrıca küçük bir de mandıra kuruyoruz sağılan sütün işlenebilmesi için" diyor.

SAANEN IRKINI GETİRDİ
Beslemesi pahalı olduğu ve sütü işleyecek tesis bulamadıkları için yöre halının bugüne kadar ağıl işine girmediğini dile getiren Gigin, "Bu aynı zamanda örnek bir çalışma olacak. İnsanlar bu işten para kazanabileceklerini görürlerse dağda bayırdaki hayvanlarını toplayıp ağıla koyup, sütünü sağıp adadaki bir mandırdada işletmek isteyecek. O gönüllü de ben oldum" dedi. Adaya verimli süt keçisi ırkı Saanen'i getirdiklerini dile getiren Gigin, "Uluslararası sertifikalı Türkiye'nin en modern ve teknolojik organik keçi sütü çiftliğini kuruyoruz. Süt dışında kurduğumuz mandıra da organik keçi peyniri de üreteceğiz" dedi.

SOLUCAN YETİŞTİRECEK
Çiftçilik dışında organik gübre üretmek için de solucan yetiştireceğinin altını çizen Gigin, 2010'da Gökçeada ve Karacabey'de yer baktığını ifade etti. Temarı şirketinin Türkiye'nin farklı bölgelerinde ürettiği organik ürünlerin üzerine koyduğu markasının ismi ise Saklıcennet. Gigin raf, tanıtım bedeli derken uluslararası marketlerde yer almanın bedeli ağır olunca Saklıcennet isimli kendi mağazalarını hayata geçirmeye karar vermiş. 4 mağaza açılmış bile. "8-15 metrekarelik mağazalarımız Migros'larda elde ettiğimiz ciroyu ikiye katladı. Tekzen'e sırf Saklıcennet ürünleri almak için gelen özel bir kesim oluştu. Zincirleşeceğiz" diyor.

Marka Konferansı'nın ikinci gününde tasarımcı ve firma yöneticileri başarı hikayelerinin arkasındaki tesadüflerle, planlanmış stratejilerin detaylarını anlattılar. Konuşmacılar hikayeleri, renkli sunumları ve sahnedeki orkestra ile desteklediler

TOM DİXON Tasarımcı
Resesyon işime yaradı
İNGİLİZ mobilya tasarımcısı Tom Dixon, yaşanan resesyonla birlikte eskiden Londra'da satın almanın mümkün olmadığı Virgin'in stüdyosunu satın aldığını söyledi. Dixon, "Eskiden Virgin burada müziğin hitlerini çıkarırmış, artık ben bu stüdyoda mobilyanın hitlerini çıkaracağım. 3 yıl önce yüksek fiyatlarından dolayı almam söz konusu bile değildi" diye konuştu.

NAZAN SOMER Yapı Kredi
2010 daha zor bir yıl olacak
Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, 2009'un Türk bankalarının ABD ve Avrupa'ya göre çok başarılı geçirdiğini ancak 2010 yılının marjların üzerindeki baskılardan dolayı çok daha zor bir yıl olacağını söyledi.

PHIL PATEL Vodafone
GSM'ciler başarısız
Vodafone Türkiye Ürün ve Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Phil Patel, GSM operatörlerinin pazarlama konusunda çok başarısız olduğunu söyledi. Özellikle lokasyonu kullanma noktasında cep telefonlarının geride kaldığını dile getiren Patel, "Gün gelecek müşterilerinizin coğrafi konumunu cep telefonlarınızla belirleyeceksiniz" dedi.

Potansiyeli gördük

Genetiği kirlenmemiş Kafkas arısı yetiştirmek için bölge ararken Gökçeada'yı bulduklarını dile getiren Gigin "Rumlar adadan ayrılırken ağıl hayvanları da başıboş kalmış. Biz de başıboş gezen keçileri görünce potansiyelin farkına varıp çiftlik kurmaya karar verdik. Bu bölgenin ağaç adedini de hızlı yetişen ağaçlarla artıracağız" diye konuştu.
Pınar Çelik/Sabah


Geri Dön