19 / 04 / 2024

Murat İzci: AVM açma hızı azaldı!

Murat İzci: AVM açma hızı azaldı!

KDM Alışveriş Merkezleri Kiralama ve Yönetim Danışmanlık AŞ. Genel Müdürü Murat İzci, artık AVM'lerde verimliliğin ön plana çıktığını belirterek, "AVM açma hızı da azaldı. Birçok AVM satış listesinde." dedi.




Alışveriş merkezlerinde ziyaretçi sayısı yüzde 50lere yakın düşüş gösterirken, projeler de satış listesine girmeye başladı. KDM Alışveriş Merkezleri Kiralama ve Yönetim Danışmanlık AŞ. Genel Müdürü Murat İzci, artık verimliliğin ön plana çıktığını belirterek, "AVM açma hızı da azaldı. Birçok AVM satış listesinde. Caddelerde kentsel dönüşümün de etkisiyle çok mağaza kapanıyor. Eskiden her yerde olmak isteyen markalar artık kazanç olan yerde bulunmak istiyor. Verimlilik ön planda artık ve yeni açılan mağazalardan çok verimli olmadığı için kapatılan mağazalar daha çok konuşuluyor" diye konuştu.



Sözcü




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



KDM AVM Danışmanlık Genel Müdürü Suat İzci, alışveriş merkezlerinde verimliliğin azaldığına dikkat çekerek, "AVM açma hızı da azaldı. Birçok AVM satış listesinde. 


Caddelerde kentsel dönüşümün de etkisiyle çok mağaza kapanıyor. Eskiden her yerde olmak isteyen markalar artık kazanç olan yerde bulunmak istiyor. Verimlilik ön planda artık ve yeni açılan mağazalardan çok verimli olmadıgı-için kapatılan mağazalar daha çok konuşuluyor." dedi. 

Türkiye'de 1.000 kişiye düşen kiralanabilir alanın ortalama 132 metrekare olduğunu belirten İzci, İstanbul'da Anadolu yakasının önümüzdeki dönemde ciddi yatıranlara sahne olacağını ileri sürdü. İzci'nin verdiği bilgilere göre; İstanbul'da 1.000 kişiye düşen kiralanabilir alan 267 metrekare. Avrupa yakasında 330 metrekare, Anadolu yakasında ise 138 metrekare. Üst yönetici, gelecek 2 yılda İstanbul'un Anadolu yakasında çok ciddi metrekarelere sahip yeni AVM yatııımlan devreye girerek ortalamayı yükselteceğini sözlerine ekledi. 


ENDÜSTRİYEL TEMİZLİĞİ EVLERE TAŞIYACAK 


Öte yandan endüstriyel temizlik sektöründe de yatırımları olduğunu belirten Suat İzci, market yerine teknik servisler kanalıyla evlere girmeye başladıklarını ve özellikle gril, ankastre, inox, fırın, ocak üstleri gibi temizlenmesi zor yüzeylerde temizlik yaptıklarını söyledi. Endüstriyel alandaki başarılarının evlerden de talep görmesi üzerine evlere hizmet vermeye karar verdiklerini anlatan İzci, "Evlerde en sıkıntılı ürünler genelde mutfakta. Biz de Alves Focus ile güçlü ve etkin bir temizlik sunuyoruz." diye konuştu. 




Zaman


Geri Dön