19 / 04 / 2024

Rusya'da inşaat kritik sektör!

Rusya'da inşaat kritik sektör!

Rusya'da inşaat, enerji, turizm ve ihracat fırsatları bulunuyor. KPMG Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu Ülkeleri Türk Masası Başkanı Karakaş, Türk sanayicisinin kalitesi ile kendini Rusya'ya hatırlatması gerektiğini söylüyor.



Rusya'da gerçekleştirdikleri zirve sonrası ticari ilişkilerde de toparlanmalar hızlandı. Gerçekleşen ziyaret sonrasında Rusya ile ilişkilerde inşaat sektörünü nelerin beklediğine yönelik değerlendirmelerde bulunan KPMG Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) Ülkeleri Türk Masası Başkanı ve Sorumlu Ortak Murat Karakaş, Türk-Rus ilişkilerinin Kasım 2015 sonundan itibaren zorlu bir döneme girdiğini söyledi. 


KAYIPLAR KAPANIR


Karabaş, inşaattaki kaybın kapanabileceğini belirterek, şöyle devam etti: "İnşaat, Türk şirketlerin rakiplerinden daha güçlü oldukları ve Rusya'nın da Türkleri tercih ettiği bir sektör. Burada önemli olan, kaliteye ve zamanlamaya ayrı bir özen gösterip, Rus inşaat piyasası için vazgeçilmez olduklarını bir kez daha kanıtlamak." ihracatta yaptırımlardan doğan kaybın 600 milyon dolar olduğunu ifade eden Karakaş, hem turizmde hem de ihracatta eski rakamları tekrar yakalamanın hatta geçmenin mümkün olduğunu sözlerine ekledi. 




Karar


Geri Dön