19 / 04 / 2024

Murat Karayalçın'dan Gülsuyu ve Gülensu'ya kentsel dönüşüm önerisi!

Murat Karayalçın'dan Gülsuyu ve Gülensu'ya kentsel dönüşüm önerisi!

Gülsuyu ve Gülensu mahallelerini ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, " Dikmen Vadisi'nde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarını, tam anlamıyla olmasa da Gülsuyu ve Gülensu'da da uygulayabiliriz" dedi.



Gülsuyu ve Gülensu mahallelerini ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, "Biz ayrım yapmadan sizlerin onayınız olmayan hiçbir projenin altına imza atmayacağız diyoruz.  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı iken Dikmen Vadisi'nde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarını, tam anlamıyla olmasa da Gülsuyu ve Gülensu'da da uygulayabiliriz" dedi. 


CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yanlarındaki heyetle ilk olarak Gülensu Mahallesi'nde ikamet eden Hatice Yıldız'ın evine konuk oldu. Maltepe Belediyesi'niıı kentsel dönüşüm projeleri, tapu tahsisi ve işsizlik ile ilgili sorunların ağırlıklı olarak ele alındığı sohbet sırasında konuşan Murat Karayalçın, "Maltepe Belediye Başkanımız da burada. 

Biz ayrım yapmadan sizlerin onayınız olmayan hiçbir projenin altına imza atmayacağız diyoruz. 


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı iken Dikmen Vadisi'nde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarını, tam anlamıyla olmasa da Gülsuyu ve Gülensu'da da uygulayabiliriz. Öncelikli olarak burada bir standart gecekondu tanımlayarak proje hazırlamakla işe başlayabiliriz. Dikmen Vadisi projesinden herkes memnun ayrıldı. Burada tabi tapu tahsisleriyle ilgili bir problem de var. Nüfusun yüzde 30'unun bununla ilgili sıkıntısı var. Burada başka çözümler üretmek gerekiyor" diye konuştu. 


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, "Bugün burada bizlere evinin kapısını açan Hatice Anama ve siz değerli büyüklerime teşekkür ediyorum. Sizlerle burada bir ekmeği paylaşmanın onurunu yaşıyorum. Mahallemizin çok önemli sorunları var. Bunlardan biri olan kentsel dönüşüm noktasında, haklarınızı kaybolmaması için sizlerle birlikte omuz omuza mücadele edeceğimizi bilmenizi isteriz. 


Anacımız buraya gökdelenler dikmek değil, buranın rantını gerçek sahiplerine, halka vermek. Siz ne istiyorsanız, neye karar vermişseniz onu yapalım. Sizlerin onaylamadığı hiçbir projenin altında benim imzam olamaz" dedi.Ev ziyareti sonrası Gülensu Mahallesi'ııde Muş Kıraathanesini de ziyaret eden Karayalçın ve Başkan Ali Kılıç, burada vatandaşlar ve esnafla mini bir toplantı gerçekleştirerek, halkın sorunları hakkında bilgi aldı.


Hürses


Geri Dön