28 / 03 / 2024

Murat Kayacı: Deprem sigortalı konut sayısı 7 milyona ulaştı!

Murat Kayacı: Deprem sigortalı konut sayısı 7 milyona ulaştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, “Bugün zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 7 milyona ulaştı. Sigortalılık oranı ise Türkiye çapında yüzde 40’a yükseldi."dedi.



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda büyük final başladı.Yarışmada birinci olan takım üniversitesine akademik çalışmalarda kullanılmak üzere depremi simüle eden sarsma masası kazandırırken takım üyeleri de 10 bin TL alacak.


Yarışma finalinde konuşan DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, zorunlu deprem sigortası bilincini artırma anlamında ciddi yol kat ettiklerini vurgularken “Bugün zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 7 milyona ulaştı. Sigortalılık oranı ise Türkiye çapında yüzde 40’a yükseldi. Bununla birlikte ülkemizde henüz ulaşmamız ve zorunlu deprem sigortası sistemine dâhil etmemiz gereken çok fazla konut sahibi olduğunu unutmuyoruz. Yarışmamıza katılan genç arkadaşlarımıza da bu konuda sorumluluk yüklüyoruz. Ülkemizin yaşadığı deprem acılarının tekrarlanmaması için genç mühendis ve mimar adaylarımızın, burada edindikleri deneyimle her zaman mesleklerine gereken özeni göstereceklerine inanıyoruz” diye konuştu. Depremlerin yıkıcı hasarlara neden olmadığı, zorunlu deprem sigortasının küçük ya da orta ölçekli hasarlar için bir tedbir niteliği taşıdığı bir Türkiye’de yaşamayı arzu ettiklerini belirten DASK Koordinatörü İsmet Güngör ise “Deprem hasarlarının tazminatsız kalmaması için zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmaya büyük çaba harcıyoruz. Hedefimiz, 2017 sonunda 10 milyon zorunlu deprem sigortalı konuta ulaşmak” dedi.


Star


Geri Dön