29 / 03 / 2024

Murat Kurum: 2016 gelişim ve atılım yılı olacak!

Murat Kurum: 2016 gelişim ve atılım yılı olacak!

1.5 milyar liralık net kâr ve 7.6 milyar liralık satış hedeflediklerini açıklayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, "2016 gelişim ve atılım yılı olacak. Beklentimiz oldukça yüksek" dedi



Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, 2016 yılıhedefini açıkladı. Genel Müdür Murat Kurum, "2015 ülkemizin içinde bulunduğu seçim gündemi dolayısıyla, hem iş dünyası hem de bireysel yatırım kararlarının alınmasında sınırlı da olsa bir ertelenme dönemi yaşandı. Ancak, 2016 yılı beklentilerimiz yüksek" dedi. Kurum, "Şirketimizin net kârının 1.5 milyar TL olabileceğini öngörüyoruz. Yapmış olduğumuz çalışma sonucu ortaya çıkan satış öngörülerimiz de bu yönde. Koymuş olduğumuz bu hedefe, mevcut piyasa şartlarının yanı sıra ülke ve dünya gündeminde yaşanacak gelişmeler de olumlu olursa kolaylıkla ulaşabiliriz" dedi. Seçimsiz bir döneme girilecek olmasının, Türkiye açısından büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Kurum, "Bu yıl ülkemiz açısında gelişim ve atılım yılı olacak. Gayrimenkul 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek" dedi. Murat Kurum, 2016'da devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde, yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini belirtti. 


1.5 MİLYON METREKARE SATIŞ 

Kurum, "Satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1.5 milyon metrekareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. Portföylerinde 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının bulunduğunu belirten Kurum, 2016'dan beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. 


MEGA PROJELERİ TAKİP EDİN

Türkiye'nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul'daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu. Kurum, şöyle devam etti: "Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. İstanbul'un doğusundan batısına birçok farklı alanda gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var ve bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Gelecek günlerde de Anadolu'da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız." 


Sabah




Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye'de ve İstanbul'daki birçok markalı konutta imzası bulunan Emlak GYO, Maltepe, Başakşehir ve Kağıthane'de yeni ihale çalışmalarına başladı. Bundan önce birçok kişiyi ev sahibi yapan Emlak Konut, güven ve müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor. 


TÜRKİYE'NİN LİDER SEKTÖRÜ 

Şirketin 2016'da net karının 1 buçuk milyar lira olarak öngördüklerin söyleyen Kurum, bu rakamlar mevcut piyasa şartları ve yıl içinde ülkemiz ve dünya ekonomisinde oluşabileceğini düşündüğümüz gelişmelerin beklentilerimiz ile uyumlu gerçekleşmesi durumunda ulaşılabilecek değerlerdir. 

Biz inanıyoruz ki, hem ülkemizin büyüme potansiyeli hem de gayrimenkul sektörünün, 2016yılında da, uzun vade de büyüme potansiyeli çok yüksek olacak" dedi. 


Türkiye'de ana uzmanlığı konut üretimi olan en köklü işletmelerden biri Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılını gayrimenkul sektörü için hem ülkemizde hem de dünyada bir geçiş yılı olarak değerlendirdi. 2015 yılının ülkemizin içinde bulunduğu seçim gündemi dolayısıyla, hem iş dünyası hem de bireysel yatırım kararlarının alınmasında sınırlı da olsa bir ertelenme döneminin yaşanmasına sebep olduğunun altını çizen Murat Kurum, 2016 yılı beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. 


ULAŞIMA ENTEGRE OLMALI

Türkiye'nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilmediği gibi yukarı yönlü olmasının veklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul'daki ulaşım ve toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu. Ayrıca Kurum "Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. İstanbul'un doğusundan batısına birçok farklı alanda gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var ve bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Gelecek günlerde de Anadolu'da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız''dedi.


Güneş



Haber Diriliş Postası'nda şöyle yer aldı;

Türkiye'de ana ı uzmanlığı konut üretimi olan en köklü işletmelerden biri Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılını gayrimenkul sektörü için hem ülkemizde hem de dünyada bir geçiş yılı olarak değerlendirdi. 2015 yılının ülkemizin içinde bulunduğu seçim gündemi dolayısıyla, hem iş dünyası hem de bireysel yatırım kararlarının alınmasında sınırlı da olsa bir ertelenme döneminin yaşanmasına sebep olduğunun altını çizen Murat Kurum, 2016 yılı beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. Seçimsiz bir döneme girilecek olmasının, Türkiye açısından büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Kurum, "Seçimsiz bir dönem ülkemiz açısında gelişim ve atılım yılı olacak. Gayrimenkulün 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek" dedi. Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3,5 milyar lira değerinde yaklaşık 9,9 milyon metrekare arsalarının olduğunu belirten Kurum, 2016 yılından beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. 
Türkiye'nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına Murat Kurum İstanbul'daki ulaşım/ toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu. Kurum, şunları söyledi: "Gelecek günlerde Anadolu'da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız. Şirketimizin 2016 yılında, devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde; yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini, satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1,5 milyon metrekareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar lira olacağını tahmin etmekteyiz. Şirketimizin net karının 1,5 milyar lira olabileceğini öngörüyoruz. Yapmış olduğumuz çalışma sonucu ortaya çıkan satış öngörülerimiz; mevcut piyasa şartları ve yıl içinde ülkemiz ve dünya ekonomisinde oluşabileceğini düşündüğümüz gelişmelerin beklentilerimiz ile uyumlu gerçekleşmesi durumunda ulaşılabilecek değerlerdir. Gayrimenkul sektörü her zaman her koşulda hem geleneksel yatırım aracı olma statüsünü koruyacak hem de sosyal görevi olan barınma ihtiyacını karşılayarak en cazip sektörlerden biri olarak gelişimini sürdürecektir." 

Diriliş Postası

Geri Dön