19 / 04 / 2024

Murat Kurum: Güven, lokasyon ve fiyat ev sattırır!

Murat Kurum: Güven, lokasyon ve fiyat ev sattırır!

Türkiye'de genç nüfusun yoğun olduğuna dikkat çeken Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, konut ihtiyacının devam ettiğini söyledi. Murat Kurum güven, lokasyon ve fiyat ev sattırır...



Türkiye'de genç nüfusun yoğun olduğuna dikkat çeken Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, konut ihtiyacının devam ettiğini söyledi. Son dönemde konutlarda stok oluştuğuna dair söylemlerin arttığını belirten Kurum, " "Emlak konut özelinde yaptığımız projelerin hiçbirinde satış problemi yaşamıyoruz. Fiyatlarımız makul seviyede. Seçtiğimiz lokasyonlar cazip. 



Bunun yanında bir de bu güne kadar ne söz verdiysek projelerimizde uyguladık. Müşterine aldığını bildi. Bu da satışta başarıyı getirdi" dedi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum konut ihtiyacının sürdüğünü söyledi. Satışta zorlanan projelerin fiyat politikasını iyi yapmadığına değinen Kurum, "Güven, lokasyon ve fiyat ev sattırır" dedi. 


KARINI KATLADI 


Emlak Konut'un 3'ncü çeyrek finansal sonuçlan da açıklandı. Şirket 30 Eylül itibariyle 885 milyon 970 bin lira kâr elde etti. Murat Kurum yıl son hedefi olan 1 milyar liralık rakama çok yaklaştıklarını belirterek bu yıl bitmeden Bursa ve İstanbul Zeytinburnu'nda 2 ihaleye çıkacaklarını hatırlattı. Gelir paylaşım modeliyle satışı gerçekleştirilecek 3 proje için de lansman hazırlıkları başladı. Başakşehir bölgesinde Emlak GYO'nun 5 milyon metrekareye yakın arazisi bulunuyor. Mevcut arazilerle bölgeye Emlak Konut imzasıyla en az 50 bin konut daha yapılabileceği belirtiliyor. 


SEKTÖR DÜZENE GİRİYOR Tüketici yasa tasarısına ilişkin görüşlerini de dile getiren Murat Kurum, "Yasa maketten satışa sınırlama getiriyor ve ruhsat olmayan projelerin satışına izin vermiyor. Bu yönleriyle bakıldığında mağduriyetlerin giderilmesilmesi ve sektörün büyümesinin hızlanacağım söyleyebiliriz" dedi. 


Emine Açar- Emlak Dünyası/ Bugün Gazetesi


Geri Dön