20 / 04 / 2024

Murat Kurum: Sektörde sıçrama bekliyoruz!

Murat Kurum: Sektörde sıçrama bekliyoruz!

2014 yılını sektörde taşların yerine oturmaya başladığı bir yıl olarak tanımlayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılında ise sektörde ciddi bir sıçrama beklediklerini ifade etti.



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2014 yılının sektörde taşların yerine oturmaya başladığı bir yıl olduğunu söyledi. Konut alıcılannın artık daha bilinçli olduğuna vurgu yapan Murat Kurum, alıcılann almayı düşündükleri daireleri ve projeleri ve özellikle bu projeleri inşa eden firmalan yakından incelediklerinin altını çizdi. Murat Kurum, "Doğru lokasyonda ve doğru bir fiyatlandırma ile satışa çıkan tüm orta ve orta üst gelire hitap eden projelerin kuvvetli bir talebi toplayabildiğine 2014 yılında şahit olduk" dedi. Emlak Konut GYO'nun 2014 yılını nasıl geçirdiğini de anlatan Kurum, "Şirket olarak 3.8 milyar liralık ödenmiş sermaye ve 2014 yılı 3.çeyrek itibariyle ulaşılan 14.8 milyar liralık aktif toplamıyla finansal kabiliyetlerimizi ciddi şekilde arttırdık" diye konuştu. 


En iyisi Kasım oldu!

Emlak Konut GYO, gelir paylaşımı modeliyle geliştirdiği projelerinde 1 Ocak 30 Kasım 2014 tarihleri itibariyle, toplamda 4.340.206.561,13 TL (KDV Hariç) değerinde, 8596 adet bağımsız bölümün satışını da (ön satışlar dahil) gerçekleştirdi. Kasım ayı içerisinde ise satışını gerçekleştirdikleri bağımsız bölüm sayısı 1024 adet olurken bu bağımsız bölümlerin KDV hariç peşin satış değeri de toplamda 564 milyon 272 bin lirayı geçti. Böylece yıl "HM"  şirket, sonu hedefi olan 10 bin adetlik satışa da ciddi bir şekilde yaklaşmış oldu. 


Murat Kurum, 2003 yılından itibaren, 11 yıllık dönemde ise, çoğu ürettikleri olmak üzere, ihalesini gerçekleştirdikleri ve projelendirme çalışmalan devam eden toplam bağımsız bölüm sayısının 100 bin adet gibi dikkate değer bir seviyeye ulaşmış bulunduğunu ifade etti. 


Rekor hasılat!

Öncelikle 2014 yılını çok hareketli geçirdiklerini dile getiren Murat Kurum, "Sadece Nisan ve Mayıs aylannda Toki ve Özelleştirme İdaresi nden toplam değeri 3.5 milyar TL'yi aşan miktarda arsa alımı gerçekleştirdik. Bir kısmının ihalelerini şimdiden gerçekleştirdik ve umuyoruz ki en kısa sürede diğer önemli arsalarımızı da ihale ediyor olacağız. Birçok projemizin de yine lansmanlannı gerçekleştirdik ve satışlanna çok iyr bir hızlı başladık. Aynca son 4 yılda 17,5 milyar Türk Lirası tutannda rekor bir satış hasılatı elde ettik. Bunun da altını çizmekte fayda var" diye konuştu. 


Hız kesmedi! 

Emlak Konut GYO yılın son çeyreğinde ise, Zekeriyaköy'de bulunan Köy Kayabaşı'ndaki Park Mavera ve Başakşehir Kayabaşı'ndaki Evvel İstanbul projelerinin satışlanna başladı. Yine Hoşdere'de bulunan Avrupark projelerinin satışlanna da yakın zamanda başlamayı planlıyor. Kazlıçeşme'deki arsada da geliştirecekleri projede, inşaat ruhsat işlemlerinin tamamlanmasının ardından gelecek yılın ikinci yansında satışlara başlamayı hedefliyor. 

Sektörün 2015 yılında nasıl bir seyir izleyeceğine de  açıklık getiren Murat Kurum, "Ekonomide yaşanan gelişmeler diğer sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de önemli rol oynuyor. Ekonominin büyüdüğü dönemlerde inşaat ve gayrimenkul sektörünün bu hızın çok daha üzerinde büyüdüğüne defalarca şahit olduk. Bu yönüyle ülkemi2deki makro göstergeleri de l yakından takip ediyoruz. Bölgesel ve küresel anlamda zorlu zamanlar geçiren birçok ekonomiye rağmen,Türk ekonomisinin yeterince sağlam olduğunu J düşünüyoruz. Çeşitli jeopolitik sorunların M önemli bir kısmının da 2015 yılı içerisinde aşılacağını umuyoruz. Sonrasında özellikle konut sektöründe yine ciddi bir sıçramaya şahit olabiliriz" açıklamalarını yaptı. 


Posta


Geri Dön