19 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan Kayabaşı ihale açıklaması!

Murat Kurum'dan Kayabaşı ihale açıklaması!

İhale fiyatlarının yüksekliği ile ilgili eleştirilen Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum, "Fiyatların adım adım yükselmesini istiyoruz. Aksi durumda tavrımızı koyarız" dedi.



Emlak Konut GYO güvencesiyle Cihan İnşaat ve Konut Yapı ortaklığında 500 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Avrupark Bahçekent projesi lansmanında konuşan Kurum, "Emlak Konut'un ihaleleri çok yüksek gibi bir durum oluşmaya başladı. Biz adım adım fiyatları çıkıyoruz. Bunun da adım adım gitmesini istiyoruz. Başakşehir Kayabaşı 5. Etap arsa satış ihalesini 30 Nisan'da tekrar yapacağız. Yükleniciler bu araziyi yeniden etüt etsinler, biraz daha ayağı yere basan tekliflerle gelsinler ki herkes kazansın. Bir anda birden üçe çıkarsa buna dur deriz, tavrımızı koyarız" dedi. 



Başakşehir Kayabaşı 5. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesini iptal ettiğini duyurmuştu. Her gelir grubu buluşacak Avrupark Bahçekent projesinde ise amaç, düşük fiyatları kademeli artırarak aynı alanda her gelir grubunun yer alması. 11 Nisan'da satışına başlanacak projede bin 394 konut, 86 ticari ünite yer alıyor. Projeye yerli yabancı 5 bin 500 ön talep alındı. Projenin 2018 yılında tamamlanması planlanıyor. Projenin reklam yüzü ise Mustafa Denizli oldu. Emlak Konut bölgede her gelir grubunun satın alma yapabilmesi için fiyatların buna göre belirlenmesini istiyor. Konuyla ilgili konuşan Cihan İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır, "Metrekare fiyatları 2 bin 400 ortalamasında olacak gibi. Biz de burada herkesin kazanmasını istiyoruz" dedi. 



Kurum ise, "Gelir grubu olarak orta gelirin altında ulaşılabilir bir rakam olacak, ödeme şartlarına da yine bu koşullarla izin vermeyi düşünüyoruz" diye konuştu. 



Dünya


Geri Dön