24 / 04 / 2024

Murat Özaltun: Beyşehir'in turizm potansiyeli için çalışacağız!

Murat Özaltun: Beyşehir'in turizm potansiyeli için çalışacağız!

Gölü ile tanınan Beyşehir'in Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçenin tarihi ve doğal güzellikleriyle tam bir turizm kenti olması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu potansiyelinin öne çıkarılması için önemli birçok çalışmalara imza atacağız" dedi.



BEYŞEHİR'İN bünyesinde böylesine değer taşıyan etmenler bulunmasına rağmen turizmden istenilen düzeyde faydalanamadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Murat Özaltun, kentin hak ettiği yere taşıyacaklannı söyledi. 


Beyşehir'in; Bizans, Hitit, Romalılar, Eşrefoğlu Beyliği ve Anadolu Selçuklu Devleti'nden miras önemli tarihi yapıtlara sahip olduğunu kaydeden Başkan Özaltun, "Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü bizim bünyemizde yer alıyor. İlçenin turizm potansiyeli ise oldukça yüksek. Biz enerjimizi bu potansiyelin artınlması yönünde kullanarak ilçemizin, Konya'mızın ve ülkemizin hem tanıtımına, hem de ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir Belediyemizle de bu konuda ortak çalışmalar yürüteceğiz. 5 yıllık stratejik planımız içerisinde de bu konu önemli bir yer ediniyor. İnşallah hedeflediğimiz ölçüde istediklerimizi gerçekleştirebiliriz." şeklinde konuştu. Beyşehir'in UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesine aday olan iki eseri bulunduğunu da sözlerine ekleyen Murat Özaltun, "Eşrefoğlu Camii bilindiği üzere UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesine alınmışa. Bizim göreve geldiğimiz nisan ayında Eflatunpmar Pınan da bu listeye dahil edildi. İki önemli eserimizin kalıcı listeye girmesi için de çalışmalar yürütüyoruz. Bu gelişmelerde Beyşehir'in turizm açısından geleceği için son derece önemli" dedi. 


Yurt dışından turist cekecegiz!


Beyşehir'e yurt dışından gelen turist sayısının istenilen ölçüde olmadığını belirten Başkan Özaltun, "Biz istiyoruz ki, Beyşehir'e gelen turist en az bir gece Beyşehir'de konaklasın. Beyşehir'deki tüm tarihi yerleri ve doğal güzellikleri iyi tanıtabildiğimiz zamanda inanıyorum ki bunu başaracağız. Bu konu ile ilgili de yürüttüğümüz bir takım çalışmalar var. Bu çalışmalar tamamlandığında da göreceksiniz Beyşehir dünya da daha tanınabilir bir yer haline gelecek" diye konuştu. 


Star Konya


Geri Dön