23 / 04 / 2024

Murat Özgümüş kimdir?

Murat Özgümüş kimdir?

Rönesans Holding İcra Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Rönesans AVM Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi olan Murat Özgümüş kimdir? Murat Özgümüş ne zamandan beri Rönesans Gayrimenkul'de?



Murat Özgümüş kimdir?

Murat Özgümüş, 1966 yılı  Ankara  doğumlu. Murat Özgümüş bugün, Rönesans Holding İcra Kurulu Üyesi.


T.E.D. Ankara Koleji’nde ilk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra, İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden 1990 yılında mezun olan Murat Özgümüş Askerlik hizmetini MSB İnşaat Emlak'ta tamamladı.


Rönesans Holding İcra Kurulu Üyesi Murat Özgümüş, iş hayatına 1992 yılında başlayan Murat Özgümüş, 1992-1994 yıllarında Gümüşlü İnşaat Ltd. Şirketi'nde mimar; 1994-2002 yıllarında MRT Mimarlık ve İnşaat Ltd. Şirketi'nde şirket ortağı ve 2002-2005 yılları arasında MRT Yapı ve Proje Yönetim Ltd. Şirketi'nde şirket ortağı olarak görev yapmıştır. 


2005 yılında Rönesans Grubu'na katılan Murat Özgümüş halihazırda Rönesans Holding'te İcra Kurulu üyesidir.


1993 yılında St. Petersburg'da kurulan Rönesans İnşaat, Rusya Federasyonu, Türkiye ve Ukrayna'nın önde gelen inşaat ve emlak firmalarından birisidir. 


14 yıllık geçmişinde firmanın tamamlamış olduğu yüzlerce proje, grubun başarısını göstermektedir. Grup, 12.000'in üzerinde kişiye istihdam sağlamakta ve yıllık 1 milyar Dolarlık iş hacmi oluşturmaktadır. 2006 yılında firma Rusya ve Türkiye'nin en büyük ikinci ve ENR dergisine göre dünyanın en büyük 61. inşaat firması olmuştur.


Buna ek olarak, yenilenmiş yapısı ile, firma Rusya ve Türkiye'de emlak ile perakende sektörüne adım atarak alışveriş merkezleri, iş merkezleri ve rezidans inşaatlarına başlamıştır. İnşaat sektöründe daha önce elde ettiği deneyimleri ve 1,7 milyar dolarlık emlak portfolyosu firmayı, ticari emlak geliştirme konusunda bölgede en hızlı büyüyen konuma getirmiştir.




Geri Dön