29 / 03 / 2024

Murat Tarman kimdir?

Murat Tarman kimdir?

Tarman Group İcra Kurulu Başkanı Murat Tarman kimdir? Murat Tarman nereden mezun? Murat Tarman, Tarman Group şirketlerinde hangi görevlerdedir? İşte TÜSİAD üyesi Murat Tarman biyografisi, özgeçmişi...



Murat Tarman kimdir?


Atakule GYO İcra Kurulu Başkanı Murat Tarman 1973 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1993-1996 yılları arasında ABD’de Finans ve İşletme lisansını, 1996-1998 yılları arasında da MBA yüksek lisansını tamamladı. 


Türk iş dünyasının önde gelen ailelerinden, Bursa Çimento A.Ş.’nin en büyük hissedarı ve İpekiş Mensucat A.Ş’nin sahibi Tarman ailesinin bir mensubu olan Murat Tarman, almış olduğu finans ve işletme eğitimini, imkansız gibi görüneni hedefleyen vizyoner kişiliği ile birleştirerek, aile geleneği olan ‘Ticarette Başarı’ ilkesini üçüncü nesil Tarman olarak sürdürmeyi ilke edinmiştir. ‘Ticarette Başarı’nın yanı sıra Tarman Ailesi’nin en önemli prensiplerinden etik değerler ve iş ahlakına da sonsuz önem veren Murat Tarman, her biri kendi sektöründe lider konumunda olan şirketlerini 4.nesle teslim etmek üzere başarılarını katlayarak ileri götürmeyi ve bulundukları sektörlerde standartları belirleyen bir kurumsal yapı oluşturmayı hedeflemektedir.


Murat Tarman halen Tarman Group’u oluşturan şirketler içerisinde, Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda İcra Kurulu Başkanlığı, İpekiş Mensucat T.A.Ş’de Yönetim Kurulu Üyeliği, Tarman Dış Ticaret A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı (Blue House), Tarman Gayrimenkul İnş. Turizm San. ve Tic. A.Ş.’ de Yönetim Kurulu Üyeliği ve yine Tarman Group bünyesinde bulunan M.T.M Gayrimenkul İnşaat Tekstil İç ve Dış Tic. A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği’ni sürdürmektedir. 


TÜSİAD üyesi olan Murat Tarman, tüm NATO ülkelerinde faaliyet gösteren Uluslararası Polis Birliği’nin (IPA) onursal üyesidir. Evli ve 2 çocuk babası olan Murat Tarman İstanbul Golf Kulübü ve Büyük Kulüp üyesidir, golf ve binicilik gibi klasik sporların yanı sıra wakeboard, kiteboard, snowboard gibi sıradışı sporlara da ilgi duymaktadır. 


Çok iyi bir Türk Resim koleksiyonuna sahip olan Murat Tarman aynı zamanda klasik otomobillere merakıyla da tanınmaktadır.


Geri Dön