19 / 04 / 2024

Murat Toktaş: Doğanın dengesini bozmadan turistin beklentileri karşılanmalı!

Murat Toktaş: Doğanın dengesini bozmadan turistin beklentileri karşılanmalı!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu üyesi ve Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, yaylalardaki çarpık yapılaşma ve imar sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti.





TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu üyesi ve Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, yaylalardaki çarpık yapılaşma ve imar sorununun çözülmesi gerektiğini belirterek, "Doğanın dengesini ve Karadeniz'e özgü yapı dokusunu bozmadan turistin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak tesislerin oluşturulması şart" dedi. 


KATİD Başkanı Murat Toktaş, Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul Uzak ile birlikte, Trabzon'daki Grand Zorlu Otel'de turizmcilerle biraraya geldi. KATİD Başkan Yardımcısı Ali Şahin'in ev sahipliğinde gerçekleşen 'Trabzon'da Aülması Gereken Adımlar ve Yaşanan Sorunlar' konulu toplantıda konuşan Murat Toktaş, "Son yüların en hızlı gelişen ve cazibe bölgesi olan Trabzon imajını bozmadan büyümesini sürdürmeli" dedi. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ne gelen turistlerin olmazsa olmaz ziyaret yerlerinden biri olan Trabzon'un aynı zamanda bölgeye gelen yabancı turist sayısından da daha fazla turisti ağırladığını belirten KATİD Başkanı Murat Toktaş, "Bu yoğunlukla birlikte özellikle yaz aylarında yaşanan bazı sorunların sektörde konuşulmaya başlanması bizim bir an evvel tedbir almamız gerektiğinin sinyalidir. 


Doğası, tarihi, kurvaziyer turizmi ve misafirperver insanları ile özel bir yer olan Trabzon aynı zamanda çok geniş turizm alternatiflerine sahip. Zengin mutfağı bile tek başına bir turizm hareketi sağlamaktadır. Ayrıca, Trabzonspor markasını da unutmamalıyız" diye konuştu. 


Trabzon'da oda arzının son 2 yılda hızla büyüdüğünü ifade eden Murat Toktaş, "Son yıllarda birçok yerli ve yabancı otel açıldı ya da inşaatı devam etmekte. Piyasa dengelerini bozmadan yatırımlara devam edilmeli, aksi takdirde sektörde ciddi bir sıkıntı yaşanır. Özellikle yaylalarda ki çarpık yapüaşma ve imar sorununun halledilmesi gerekir. Doğanın dengesini ve Karadeniz'e özgü yapı dokusunu bozmadan turistin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak tesislerin oluşmasının şart" dedi. 

Ankara Son Söz


Geri Dön