28 / 03 / 2024

Murat Türksal işçi olarak adım attığı sektörde patron oldu!

Murat Türksal işçi olarak adım attığı sektörde patron oldu!

Çocukluk yıllarından beri, insanları mutlu edecek ve severek yapacağı bir işin hayalini kurdu. 6 yaşın da semt pazarında su sattı. Üniversite yıllarında ise okul harçlığını çıkarmak için inşaatlarda çalıştı...



ÇOCUKLUK yıllarından beri, insanları mutlu edecek ve severek yapacağı bir işin hayalini kurdu. 6 yaşın da semt pazarında su sattı. Üniversite yıllarında ise okul harçlığını çıkarmak için inşaatlarda çalıştı. 


Devlet memuru olsa da aklında kendi işinin patronu olmak vardı. Bu hayalini de üniversite yıllarında işçi olarak adım attığı inşaat sektöründe gerçeğe dönüştürdü. 


İzmir'in küçük ama hızlı balıklarından Türksal İnşaat'ı kurucusu Murat Türksal'la sektöre giriş öyküsü ve projelerini konuştuk. "Yapacağım işm hayatta olabüdıgınce kalıcı izler brrakması benim için kazanabilmek kadar önemli, değerli ve heyecan vericiydi" diyen Türksal. bu düşüncesini inşaat sektörüne adım atarak perçinlemiş. 


Arabasını sattı sermaye yaptı Murat TurksaL sektöre adım atış öykü sunıi şöyle anlattı: "Babam da ekmeğini inşaat sektöründen kazanan biriydi. Üniversiteyi kazandığım yıl okul harçlığımı E2J çıkarmak için inşaatlar da işçi olarak çalışmaya başladım. Üniversitenin ardından devlet me mutu oldum. Bir süte memurluk yaptım, ardından hayatının her aşamasında "hak ederek' kazanmaya kararlı bir insan olarak, aynı hassasiyeti mesleğim olmasına karar verdiğim yapı sektöründe göstermem kaçınılmaz oldu. Atabamı satarak elde ettiğim kuçuk mıktaıda bir para ve yaşamım boyunca durust bir insan olmamın en değerli getirişi olan kredi iti barımla bir arsa alabildim ve ilk inşaatıma başladım. Başarmak için ilk ve tek hakkım olan ilk inşaatımın yapımına hızla devam ederken, bir taraftan da yeni inşaatımı yapacağım arsayı bulmaya çalışıyordum. 


Maddi imkanlarım çok kısıtlı olduğu için arsa alımında semt seçme şansım yoktu. O günlerde çok değerli olmayan bölgelerden seçmek zorunda kaldığım yeni arsamın üzerinde, o bölgeye ve o bölgede yaşayan insanlartn hayatına değer katacak yeni bir bina yapmaya odaklandım ve bunu her defasında başardım." 



SON PROJEDE 96 DAİRE VAR 


2005'ten bu yana özellikle Çigli'de birçok projeyi hayata geçilen Murat Türksal'ın en son projesi ise Harmandalı'da yaptığı 'Şanslı Evler' oldu. 'Lüksün tanımını değiştiriyoruz' diyerek yola çıktıklarını anlatan Türksal. Katip Çelebi Üniversitesinin yakınında 7 bin 588 metrekare inşaat alanında 2 blokta toplam 96 dairenin bulunduğu bilgisini verdi Türksal. "İnşaata başladığımız her arsanın üzerinde sadece yeni bir bina değil, yeni bir güven inşa ettik. Yaptığımız binalar büyüdükçe, insanlartn ve finansman kuruluşlarıntn bize olan güvenleri de büyüdü. Ve Türksal İnşaat sadece bir inşaat şirketi markası değil, güven duygusunun yeni simgesi oldu. İnşa ettiğimiz güven binalarımızın piyasadaki en uygun kredi koşullarıyla satılabilmesinin yolunu açtı. Yeni geliştirdiğimiz projelerimiz henüz yapım aşama sında olduğu süreleıde adeta yok sattı. Her yeni projemiz bu öncekinden çok daha iyi oldu" dedi. 


Mete Tamer Onur/ Hürriyet Ege 





Geri Dön